Καιρός

Κρύο, παγετός, χιόνια – Τι φέρνει η «Μήδεια»

12.02.2021 | 22:21

Η «Μήδεια» έρχεται και όπως όλα δείχνουν έρχεται με άγριες διαθέσεις. Το κρύο τις επόμενες μέρες θα είναι δριμύ, με πτώση της θερμοκρασίας κατά 20 βαθμούς Κελσίου μέσα σε λίγα 24ωρα, σε σχέση με τα επίπεδα των προηγούμενων ημέρων.

Τα χιόνια θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα σε διαφορετικά κύματα. Ωστόσο θα έχουν διάρκεια μέχρι και την Πέμπτη, άρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κακοκαιρία διαρκείας, με πυκνές χιονοπτώσεις, πολύ κρύο, ολικό παγετό και σφοδρούς ανέμους.

Το Σάββατο το πρωί και από τα δυτικά θα ξεκινήσουν βροχές, οι οποίες μετακινούμενες ανατολικότερα θα επηρεάσουν ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας. Στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά περιμένουμε καταιγίδες. Από το μεσημέρι και μετά θα ξεκινήσει η πρώτη φάση των χιονοπτώσεων, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει σχεδόν παντού, ό,τι πέφτει θα είναι χιόνι στα κεντρικά και βόρεια σε πεδινές περιοχές.

Θα χιονίσει σε Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και στα πεδινά και παράκτια τμήματα.

Στο νότιο Αιγαίο, εκτός από τις καλύτερες καιρικές συνθήκες, θα επικρατούν και υψηλές θερμοκρασίες κοντά στους 16 βαθμούς. Όμως θα καταλάβουμε κρύο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς θα πέσει η θερμοκρασία αρκετά. 3 στα βόρεια, 10 στα δυτικά, 11 – 13 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 – 6 και στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ και βοριάδες στο Αιγαίο 6 – 8 μποφόρ, κυρίως στα βόρεια τμήματα.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και το βράδυ θα ενταθούν. Η θερμοκρασία από 7 – 11, με βοριάδες 4 – 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε χιονοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του νομού, σε περιοχές με μηδενικό υψόμετρο, ενώ από το μεσημέρι θα χιονίζει και μέσα στην πόλη. Χιονοπτώσεις που θα συνεχιστούν μέχρι και το βράδυ της Κυριακής. Η θερμοκρασία από -3 έως 2 και βοριάδες 5 -6 μποφόρ.

Την Κυριακή θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, όπου πλέον θα επηρεαστεί σχεδόν όλη η χώρα με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 12/02/2021

Καιρός