Ελλάδα

Συγκρούσεις και επεισόδια στην πορεία για το νομοσχέδιο για την παιδεία – Έντονη αστυνομική παρουσία

11.02.2021 | 07:16 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας για την αστυνομική παρουσία στη χθεσινή πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για την παιδεία.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, στα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν, τρεις άνδρες της νεοσύστατης υπηρεσίας «οδός» τραυματίστηκαν σοβαρά από τραμπούκους.

Η νέα αυτή ομάδα, όπως είπε, είναι επιφορτισμένη με την τήρηση της τάξης κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, είναι άοπλη και στόχος της είναι η συνεννόηση  με τους διαδηλωτές, πάντα με ευγενικό τρόπο, για την εύρυθμη λειτουργία.

Ακόμα ειπώθηκε πως στη χθεσινή πορεία χρησιμοποιήθηκαν 15 μολότοφ, οι οποίες είναι κατασκευασμένες για να προκαλέσουν σημαντική ζημιά.

Ακόμα, και ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και σήμερα, ο κ. Μπαλάσκας υποστήριξε πως η αστυνομική παρουσία και κινητοποίηση θα είναι μεγάλη, καθώς οι συγκεντρώσεις και οι συναθροίσεις απαγορεύονται.

Για την ψήφιση των νομοσχεδίων, είπε πως ο κόσμος δημοκρατικά θα εκφράσει τις αντιρρήσεις του, πέραν τούτου όμως, όταν υπάρχει πλειοψηφία περνάνε τα νομοσχέδια.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 11/02/2021