Ελλάδα

Σκληρά lockdown και εμβολιασμοί με το βλέμμα στο Πάσχα

11.02.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Στο «κόκκινο» μπήκε η Αττική κυρίες και κύριοι καιστον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων καθώς καταγράφει τουλάχιστον 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Με σκληρά μέτρα και εμβολιασμό η κυβέρνηση ευελπιστεί σε μία πιο διαχειρίσιμη κατάσταση με ορόσημο πλέον το Πάσχα αν και ειδικοί ήδη από την πρώτη ημέρα του τρίτου lockdown, προειδοποιούν για επέκταση της καραντίνας και πέρα από τις 28 Φεβρουαρίου.

Με το παραλλαγμένο κορωνοϊό να θεριεύει την διασπορά της πανδημίας και με το σύστημα υγείας σε πίεση πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση τους επομένους δυο μήνες .Η σκληρή καραντίνα και ο εμβολιασμός  είναι τα όπλα κατά της πανδημίας με το Μέγαρο Μαξίμου να βάζει πλέον ένα νέο ορόσημο – το Πάσχα στις 2 Μάϊου.

Η σκληρή καραντίνα των 2 εβδομάδων που ξεκίνησε σήμερα στην Αττική  αναμένεται να λειτουργήσει ως κυματοθραύστης για την διάδοση του κορωνοϊού δίνοντας  πολύτιμο χρόνο στα νοσοκομεία του λεκανοπέδιου για να αντιμετωπίσουν τα εκατοντάδες περιστατικά. Ήδη πάντως επιστήμονες προειδοποιούν πως ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος και παράταση της καραντίνας και μετά την 28η Φεβρουαρίου.

Η επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής αποτυπώνεται  και από το Eευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων καθώς εντάσσει το λεκανοπέδιο στις κόκκινες περιοχές, παρότι διατηρεί την υπόλοιπη χώρα στο «κίτρινο» και την περιοχή της Ηπείρου στο «πράσινο». Η περιφέρεια της πρωτεύουσας χρωματίζεται με «κόκκινο», που σημαίνει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Το ιικο φορτίο ωστόσο στο λεκανοπέδιο παραμένει σε υψηλά επίπεδα και η οποία βελτίωση λόγω των νέων μέτρων αναμένεται να φανεί σε περίπου 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς με την θωράκιση των ευπαθών ομάδων μέσο του εμβολιασμού τους επομένους μήνες η κατάσταση στο σύστημα υγείας αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/02/2021