Ελλάδα

«Μήδεια» : Έρχονται χιόνια ακόμη και στην Αττική- Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

11.02.2021 | 21:52

Άκρως χειμωνιάτικο θα γίνει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Την Παρασκευή η μέρα θα ξεκινήσει με μεγάλα διαστήματα με ήλιο, τα οποία θα διατηρηθούν στις πιο νότιες περιοχές , και τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο νωρίς το πρωί, οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν. Το μεσημέρι από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, με λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και τοπικές βροχές το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πέσει στους 6-7 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα. Οι υπόλοιπες περιοχές δεν θα καταλάβουν σε πρώτη φάση το κρύο, παρά μόνο μια μικρή πτώση , με 15 βαθμούς στα δυτικά και 15-18 στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες, στο Ιόνιο 4-5 και στο Αιγαίο μέχρι 6 τοπικά και 7 μποφόρ στα βόρεια.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 8-15 στα ανατολικά κοντά στους 13 η μέγιστη, , βοριάδες 3-5 μποφόρ.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ήλιος το πρωί και τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από -1..5, θα φυσάει δυνατός βοριάς μέχρι το μεσημέρι στα 7-8 μποφόρ και βαθμιαία θα υποχωρήσει.

Στην εξέλιξη του καιρού , το Σάββατο από το μεσημέρι θα χιονίζει στα κεντρικά και βόρεια σε πεδινές και παράκτιες περιοχές. Πιο έντονες θα είναι οι χιονοπτώσεις στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, ενώ πιο νότια θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες. To κρύο θα γίνει αισθητό σε όλη τη χώρα, με μέγιστες θερμοκρασίες από 3 στα βόρεια μέχρι 10-12 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και 16 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη βόρειοι 5-7 και στο βόρειο Αιγαίο το βράδυ 8 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Κυριακή θα χιονίσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από τη Θράκη και το νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και νοτιότερα μέχρι και την Πελοπόννησο. Χιόνια θα δούμε ακόμα και στα νησιά του Ιονίου και σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας που δεν είναι συνηθισμένες στο λευκό επισκέπτη, αλλά και σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως και η Αττική. Παγωνιά θα κάνει σχεδόν παντού με θερμοκρασίες από 0 μέχρι 8 βαθμούς, με εξαίρεση τα νότια , όπου ο νοτιάς θα κρατήσει τη θερμοκρασία στους 17 βαθμούς Κελσίου. Βοριάδες στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/02/2021

Ελλάδα