Υγεία

Μίνα Γκάγκα: Πρόβλημα η ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού

11.02.2021 | 09:34

Το καμπανάκι του κινδύνου για την ενδοοικογενειακή διασπορά έκρουσε η Μίνα Γκάγκα μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Όπως εξήγησε η πνευμονολόγος και διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρεία», σημαντικό πρόβλημα είναι η μεγάλη οικογενειακή διασπορά που συντελείται. «Κάποιος που βγαίνει έξω και δουλεύει φέρνει τον ιό στο σπίτι. Χρειάζεται προσοχή» ανέφερε.

Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι δεν υπήρξε μεγάλη διασπορά του ιού στα σχολεία.

Αναφορικά με τον νέο μεταλλαγμένο στέλεχος, σημείωσε ότι μπορεί να μεταδίδεται πιο εύκολα, όμως δεν προκαλεί πιο σοβαρά συμπτώματα. «Επειδή μεταδίδεται πιο εύκολα, έχουμε περισσότερα κρούσματα, και άρα περισσότερους ανθρώπους που θα χρειαστούν νοσηλεία και εντατική θεραπεία» υπογράμμισε.

Ακόμα, έκανε λόγο, ότι η επιβολή lockdown ήταν καλή για τα νοσοκομεία, ώστε να μειωθεί η πίεση που δέχονται. «Καλύτερο για τα νοσοκομεία το lockdown. Σημαντικό να πειστούμε, να κρατάμε τα μέτρα, ακόμα και όταν ανοίξουμε, αυτό θα επιτρέψει στοιχειώδη ζωή δουλειά και να είμαστε ασφαλής».

Τέλος, υποστήριξε ότι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Αττικής δεν είναι σαν αυτό που συνέβη στην βόρειο Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα. «Είναι κρίσιμο το επόμενο 15ημερο. Ελπίζουμε να μειωθούν τα κρούσματα με το lockdown».

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 11/02/2021

Υγεία