Ελλάδα

Lockdown: Πρεμιέρα στην Αττική με μπαράζ ελέγχων – Τι αλλάζει στις μετακινήσεις

11.02.2021 | 20:38

Στις 06:00 το πρωί της Πέμπτης η Αττική κατέβασε και πάλι ρολά, με το lockdown να μπαίνει σε εφαρμογή.

Μπλόκα της αστυνομίας είχαν στηθεί σε πολλά σημεία στο κέντρο της Αθήνας ωστόσο οι εικόνες δε θύμιζαν σε τίποτα την καραντίνα του περασμένου Μαρτίου και αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία.

Η κίνηση στους δρόμους δε θυμίζει σκληρό lockdown. Η κυκλοφορία των οχημάτων σε σχέση με την πρώτη καραντίνα του περασμένου Μαρτίου είναι αυξημένη συνολικά κατά 50% ενώ στη Λεωφόρο Κηφισού μίας από τις πιο κεντρικές οδικές αρτηρίες, η αύξηση έφτασε στο 187,9%.

Χαμός στα τρόλεϊ

Όπως φαίνεται στις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του MEGA, ο συνωστισμός στα ΜΜΜ είναι καθημερινότητα.

Το ποσοστό της πληρότητας του 65%, ειδικά στις γραμμές του κέντρου, είναι σχεδόν αδύνατον να τηρηθεί.

Παρόμοιες εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν και στις λαϊκές αγορές.

Οι πολίτες κάνουν τα ψώνια τους σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλον με τις αποστάσεις στους πάγκους να υπάρχουν αλλά το πλήθος των καταναλωτών να μην μπορεί να τις τηρήσει.

Ποια έγγραφα απαιτούνται για τη μετακίνηση των εργαζομένων από Δευτέρα

Με το κλείσιμο της Αττικής αλλάζουν και πάλι τα δεδομένα για τον τρόπο με τον οποίο θα μετακινούνται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν χθες:

Όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας δεν μπορούν να διαθέτουν βεβαιώσεις μετακίνησης, είτε από τον εργοδότη τους, είτε από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», είτε από το forma.gov.gr.

Όσοι είναι αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες, μαζί με τη βεβαίωση «τύπου Α΄» που εκδίδεται από το forma.gov.gr, θα πρέπει να έχουν, κάθε φορά που τους ζητείται, εκτύπωση από το Taxisnet των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Για τον δημόσιο τομέα, οι έλεγχοι θα γίνονται με βάση το πλάνο εργασιών που οφείλουν να διαθέτουν οι δημόσιες υπηρεσίες και από το οποίο θα αποδεικνύεται ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/02/2021

Ελλάδα