Ελλάδα

Κέρκυρα: Νοσηλεύτρια φέρεται να παρέλυσε στα κάτω άκρα μετά τον εμβολιασμό της – Παρέμβαση της δικαιοσύνης

11.02.2021 | 20:28

Αναστάτωση σε χιλιάδες πολίτες αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μιχάλη Γιαννάκου, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος δήλωσε ότι 40χρονη νοσηλεύτρια που εργάζεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας παρουσίασε παράλυση στα κάτω άκρα αφού έκανε και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Σοκ στην Κέρκυρα. 40χρονη νοσηλεύτρια, μητέρα δύο παιδιών, παρουσίασε ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα, λίγες ώρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού της και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του νησιού.

Η νοσηλεύτρια δεν είχε κάποιο αυτοάνοσο νόσημα. Μετά τον εμβολιασμό της ωστόσο παρουσίασε πυρετό, μυαλγίες και παράλυση στα κάτω άκρα.

Παρέμβαση της δικαιοσύνης

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, προκάλεσαν την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί από τον κ. Γιαννάκο το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων αφού, σύμφωνα με την εισαγγελία, πριν αποφανθούν οι γιατροί, δήλωσε βέβαιος πως η παράλυση της γυναίκας αποτελεί παρενέργεια του εμβολίου.

Οι ειδικοί πάντως ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει σύνδεση με το εμβόλιο.

Τι είναι το σύνδρομο GUILLAIN – BARRΕ

Το σύνδρομο GUILLAIN – BARRΕ, το οποίο εμφανίζει η νοσηλεύτρια μπορεί να προκαλέσει παράλυση στα άκρα όπως και μια σειρά άλλων συμπτωμάτων. Ωστόσο το 80% των ασθενών έχει πλήρη ίαση.

Η 40χρονη παρακολουθείται στενά από ομάδα γιατρών, ενώ όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στην ειδική επιτροπή εμβολιασμού.

Βελτιούμενη η κατάσταση της υγείας της

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, ο Μάνος Αντωνάκης, πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας, σημείωσε ότι η κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας βελτιώνεται.

«Η κατάσταση της υγείας της είναι βελτιούμενη, είμαστε αισιόδοξοι».

Ο κ. Αντωνάκης επισήμανε ότι δεν υπάρχει ακόμη διάγνωση ως προς τι οδήγησε την 40χρονη σε αυτήν την κατάσταση και σημείωσε ότι οι γιατροί προχωρούν βήμα βήμα ώστε να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Δύσκολο να το συνδέσουμε με το εμβόλιο»

Αναφερόμενος στο αν υπάρχει η περίπτωση να συνδέεται η παράλυση της γυναίκας με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο κ. Αντωνάκης τόνισε ότι είναι κάτι δύσκολο για να αποδειχθεί.

«Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν το σύνδρομο GUILLAIN – BARRΕ. Είναι δύσκολο να πεις ότι οφείλεται στο εμβόλιο», κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/02/2021

Ελλάδα