Πολιτική

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση για τις αλλαγές στην Παιδεία

11.02.2021 | 09:41

Στα ύψη βρίσκεται το πολιτικό θερμόμετρο μετά την κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα πανεπιστήμια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο για την Παιδεία είναι αντιδημοκρατικό και πως αντιδρά σε αυτό όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης με εξαίρεση την Ελληνική Λύση.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που χτυπά την καρδιά της Δημοκρατίας» τόνισε, συμπληρώνοντας πως έγινε στρεβλή διατύπωση των όσων υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας για το ρίσκο που αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός με αυτό το νομοσχέδιο. «Χρειάζεται να γίνει συζήτηση για ένα τέτοιο νομοσχέδιο που προκαλεί τόσες αντιδράσεις με όρους ηρεμίας, κάτι που δεν διασφαλίζεται με συνθήκες πανδημίας» πρόσθεσε.

Απαντώντας στην κυρία Αυγέρη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας υπογράμμισε πως «δεν κινδυνεύει η Δημοκρατία επειδή νομοθετεί η Βουλή» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να υπακούει στα κελεύσματα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Όλα αυτά που αναφέρονται στο νομοσχέδιο ήταν διατυπωμένα στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας πριν τις εκλογές» συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι στελέχη της αντιπολίτευσης βρίσκονται μέσα στις συγκεντρώσεις και με την παρουσία τους εκεί, δηλώνουν ότι συμφωνούν με αυτές. «Πρέπει να συνεχίσουμε να νομοθετούμε» κατέληξε ο κ. Γκιουλέκας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 11/02/2021

Πολιτική