Ελλάδα

MEGA STORIES: Διχασμένοι οι πρυτάνεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία

10.02.2021 | 01:36

Η άποψη ότι η αστυνομία στα πανεπιστήμια μπορεί να αποτελέσει λύση στο ζήτημα της ασφάλειας, δε διχάζει μόνο τους φοιτητές αλλά και τους πρυτάνεις.

«Η πρόταση της κυβέρνησης δίνει μία λύση, η λύση όμως αυτή πρέπει να έρθει στα μέτρα που χρειάζεται το πανεπιστήμιο για να μπορέσει να λειτουργήσει», λέει ο Δημήτρης Καραδήμας, αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων ΕΚΠΑ, σημειώνοντας ότι υπάρχει όντως πρόβλημα φύλαξης στα ιδρύματα, ωστόσο «όταν είδαμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τη ρύθμιση που θέλει σώμα της αστυνομίας να βρίσκεται μέσα στο πανεπιστήμιο, δυσαρεστηθήκαμε».

«Η ακαδημαϊκότητα που θα πρέπει να χαρακτηρίζει ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα, χάνεται όταν μπαίνουν μέσα σε αυτόν τον χώρο δυνάμεις που δεν είναι μέλη της», τονίζει η Χριστίνα Κουλούρη, πρύτανης Παντείου πανεπιστημίου.

«Χωρίς καμία επιφύλαξη» ναι στην πανεπιστημιακή αστυνομία λέει ο Στέφανος Μάνος, πολιτικός, καθώς οι πρυτάνεις «έχουν αποτύχει παταγωδώς» να βάλουν σε τάξη τα ιδρύματα, ενώ καταλήγει στο ότι θα πρέπει να πάψει η «οχλοκρατεία» που υπάρχει στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA STORIES - 10/02/2021

Ελλάδα