Ελλάδα

«Θύελλα» αντιδράσεων για το πρόστιμο στην 80χρονη στη Λαμία

09.02.2021 | 13:27 Eνσωμάτωση

Τα τελευταία χρόνια, σχεδόν καθημερινά η 80χρονη στέκεται εκεί στη γωνιά της, στην πλατεία Πάρκου. Κόβει από τον κήπο της ότι καρπούς έχει και δίνει την πραμάτια της.

Είναι ο μόνος τρόπος να ξεχνιέται από την τραγική ιστορία της. Έχασε σε τρία διαφορετικά τροχαία τα δύο παιδιά της, και αργότερα τον εγγονό της.

Οι τοίχοι του σπιτιού της την πνίγουν. Η μοίρα τη χτύπησε ανελέητα και μετά το θάνατο του εγγονού της ήθελε να βάλει τέρμα στη ζωή της πίνοντας φυτοφάρμακο.

Η γωνίτσα της στην πλατεία Πάρκου να την κάνει να ξεχνιέται έστω και για λίγη ώρα. Τα προϊόντα από τον κήπο της δεν τα πουλά, δεν θέλει χρήματα, ξεχνιέται με την παρέα των περαστικών.

Κι όμως αστυνομικοί εξάντλησαν όλη τους την αυστηρότητα σε αυτή τη γερόντισσα. Της επέβαλλαν πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Όταν το θέμα έγινε γνωστό με παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επικοινώνησε με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος της Λαμίας διαγράφοντας το πρόστιμο για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας.

«Μια 80χρονη γυναίκα στη Λαμία, που προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Την ίδια ώρα που ο περιοδεύων Πρωθυπουργός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία» έγραψε στο Facebook ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με τη Νέα Δημοκρατία να του απαντά: «Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κάνει ανάρτηση για πρόστιμο που επιβλήθηκε, ύστερα από καταγγελία, σε ηλικιωμένη κυρία στη Λαμία. Αν ρωτούσε λίγο, θα είχε πληροφορηθεί ότι το πρόστιμο είχε ακυρωθεί για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας».

Η 80χρονη θα συνεχίσει να βρίσκεται στη γωνιά της. Θα ξεχνιέται από τις τραγικές σκέψεις. Ο κόσμος θα περνά από μπροστά της αλλά δεν θα την κοιτούν με οίκτο..αλλά με συμπόνοια και αγάπη.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/02/2021