Ελλάδα

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές στις Σέρρες

09.02.2021 | 14:02 Eνσωμάτωση

Χαλάει σταδιακά ο καιρός σε όλη τη χώρα με αποκορύφωμα την Παρασκευή και το σαββατοκύριακο όπου θα πέσει η θερμοκρασία ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν και χιόνια.

Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την τοπική κοινότητα Τούμπας στον δήμο Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες. Η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα προκάλεσε πολλά προβλήματα στο χωριό.

Μέσα σε λίγα λεπτά ξηλώθηκαν κεραμίδια, λαμαρίνες, δέντρα ακόμη και μαντρότοιχοι έσπασαν στη μέση. «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα» λένε οι κάτοικοι της περιοχής…μετά το σκηνικό καταστροφής που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Κοντά στους πληττόμενους πολίτες βρέθηκαν άμεσα οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και η Πυροσβεστική προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Δυνατό χαλάζι διάρκειας 10 λεπτών έπληξε τις περιοχές της Συκιάς στη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα οι δρόμοι ακόμα και μέσα στον οικισμό να ασπρίσουν από την ένταση του φαινομένου.

Το αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε οπωροκηπευτικά και άλλες καλλιέργειες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έκαναν την εμφάνιση τους και στο Αγρίνιο.

Η χαλαζόπτωση είχε μεν μικρή διάρκεια αλλά ήταν ιδιαίτερης έντασης «στρώνοντας» τους δρόμους της πόλης και προσφέροντας σπάνιες εικόνες που απαθανάτισαν οι χρήστες των social media.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/02/2021