Κόσμος

Σφοδρή κακοκαιρία «σαρώνει» την Ευρώπη

09.02.2021 | 13:29 Eνσωμάτωση

Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες από τη Γερμανία και την Πολωνία μέχρι την Ολλανδία. Την ίδια ώρα στη Γαλλία οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περιοχές στο Παρίσι, αλλά και στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Πυροσβέστες απομακρύνουν πολίτες από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμών, πλημμυρίζοντας δρόμους και χωριά. Επτά διαμερίσματα της χώρας κηρύχθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

Οι σφοδρότερες πλημμύρες έγιναν στην κοινότητα Σαντ, βόρεια του Μπορντό όπου η στάθμη του ποταμού Σαράντ ξεπέρασε τα 6 μέτρα.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής με κάθε τρόπο προσπαθούν να σώσουν τα υπάρχοντά τους.

Στην κοινότητα Εσμπλί, ο ποταμός Μάρνης, παραπόταμος του Σηκουάνα ξεχείλισε. Με το νερό να ξεπερνάει ακόμη και το ενάμιση μέτρο, πολλά σπίτια υπέστησαν τεράστιες ζημιές. Στο Παρίσι, τμήματα της αποβάθρας κατά μήκος του Σηκουάνα δεν είναι προσβάσιμα εδώ και ημέρες μετά την άνοδο της στάθμης του ποταμού.

Την ίδια ώρα σφοδρό κύμα ψύχους σαρώνει μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Ισχυρές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες σε Πολωνία Γερμανία Ολλανδία και Βρετανία προκαλούν προβλήματα στις μετακινήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/02/2021