Πολιτική

Όλο και πιο κοντά σε αυστηρό lockdown η Αττική

09.02.2021 | 15:14

Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την Αττική, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμα και εντός της ημέρας.

Όλο και πιο κοντά σε ένα αυστηρό lockdown, όπως τον περασμένο Μάρτιο, βρίσκεται η Αττική, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και της πίεσης στο σύστημα υγείας.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θοδωρή Λιβάνιου, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιου για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσου, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως στην έκτακτη σύσκεψη έγινε εκτίμηση επιδημιολογικών δεδομένων και της καταστάσεως.

«Παρατέθηκαν τα δεδομένα, ο Πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής των επιστημόνων έτσι ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική» τόνισε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει, θα κάνει τις εισηγήσεις της και μετά θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα.

Πολιτική