Ελλάδα

Κορωνοϊός : Τι θα φέρει το σκληρό lockdown – Κλειστά σχολεία, καταστήματα, χωρίς click-away, κόφτης στα SMS

09.02.2021 | 17:00 Eνσωμάτωση

Οι πληροφορίες του MEGA, λένε πως στην κυβέρνηση η ζυγαριά έχει από την μία τα ιδιαίτερα επιβαρυντικά δεδομένα και από την άλλη το κόστος του γενικού lockdown, καθώς κάθε μήνας του στοιχίζει 3 δισ. στο κράτος.

Λύγισε και η Αττική από τον κορωνοϊό και ο τρόμος πλέον είναι πως θα σταθούν όρθια τα νοσοκομεία μπροστά σε ένα τρίτο κύμα πανδημίας. Το κόστος των μεταλλάξεων αλλά και της χαλαρότητας λίγων φαίνεται πως θα είναι μεγάλο και οι γιατροί που μίλησαν στην κάμερά του Live News προειδοποιούν σε δραματικούς τόνους για την ανάγκη λήψης μέτρων.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ του λεκανοπεδίου, αυξήθηκε κατά 9 ολόκληρες μονάδες, μέσα σε μία εβδομάδα, αγγίζοντας το 71%.

Την περασμένη εβδομάδα, η συγκέντρωση του ιού στα λύματα της Αττικής έδειξε απότομη αύξηση της τάξης του 205%.

Οι πληροφορίες του MEGA, λένε πως στην κυβέρνηση η ζυγαριά έχει από την μία τα ιδιαίτερα επιβαρυντικά δεδομένα και από την άλλη το κόστος του γενικού lockdown, καθώς κάθε μήνας του στοιχίζει 3 δισ. στο κράτος.

Καθώς όμως προτεραιότητα είναι η Υγεία αν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται δεν αποκλείεται να δούμε νέα μέτρα ακόμα και την Τετάρτη ή την Πέμπτη, με διάρκεια που θα φτάσει ακόμα και τον 1,5 μήνα.

Πρακτικά το ολικό lockdown σημαίνει κλειστά όλα τα σχολεία, κλειστά τα καταστήματα χωρίς click away, αύξηση της τηλεργασίας στο δημόσιο, κόφτης στα SMS ακόμη πιο αυστηροί έλεγχοι καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 9 το βράδυ, ίσως και για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Οι πολίτες από την άλλη είναι κουρασμένοι, φοβούνται πως και αυτή την φορά τα μέτρα δεν θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως οι γιατροί καθησυχάζουν πως τα εξωφρενικά νούμερα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες θα είναι σαφώς καλύτερα προς το Πάσχα

Ακόμα και οι πιο συγκρατημένες προβλέψεις, κάνουν λόγο για δύσκολο δίμηνο μπροστά μας, αλλά και για ένα ορατό πλέον τέλος της πανδημίας, κάπου στις αρχές του καλοκαιρού.

Καθοριστική θα είναι για την έξοδο από την κρίση η εικόνα των εμβολιασμών στη χώρα μας. Όπως λένε όσο περισσότεροι και όσο γρηγορότερα εμβολιαστούν τόσο νωρίτερα θα φανεί το φως στο τούνελ.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/02/2021