Πολιτισμός

Η άνοδος και η πτώση του Δημήτρη Λιγνάδη από το «τιμόνι» του Εθνικού Θεάτρου

09.02.2021 | 13:22

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα ο σάλος που έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο η υπόθεση Λιγνάδη, καθώς ο μέχρι πρόσφατα καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού θεάτρου παραιτήθηκε υπό το βάρος φημών. Ο ίδιος δια του δικηγόρου του που μίλησε το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να προφυλάξει την τιμή και την υπόληψη του. Χθες πάντως ο ίδιος ο Δημήτρης Λιγνάδης κατέβασε από το facebook τον προσωπικό του λογαριασμό.

Οι «Πέρσες» στο κατάμεστο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου το περασμένο καλοκαίρι, ήταν η τελευταία παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη στο εμβληματικό θέατρο.

Οι φήμες για καταγγελίες εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη άρχισαν να φουντώνουν στις αρχές Φεβρουαρίου και σύντομα πήραν μορφή χιονοστιβάδας. Μετά τις πληροφορίες περί παραίτησής του, ήρθε η διάψευση από το υπουργείο Πολιτισμού όσο και από τον ίδιο. Ωστόσο υπό το βάρος ακόμα και πληροφοριών για επικείμενες στοιχειοθετημένες καταγγελίες υπέβαλε την παραίτησή του το Σάββατο προσθέτοντας στο δακτυλογραφημένο κείμενο χειρόγραφα την ημερομηνία παραίτησης, που έγινε άμεσα αποδεκτή.

Χθες το βράδυ ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ανακοίνωσε πως κλείνει το προφίλ του στο Facebooκ. «Φίλοι μου θα κλείσω για ένα διάστημα το account μου. Για λόγους…καθαριότητας. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση», έγραψε ο ηθοποιός.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδωνη έκανε λόγο για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα κακοποίησης.

Το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως δεν έχει δεχτεί καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν στο τιμόνι του εθνικού θεάτρου από τον Αύγουστο του 2019.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/02/2021

Πολιτισμός