Υγεία

Έρευνα: Η βρετανική μετάλλαξη πιο θανατηφόρα κατά 35%

09.02.2021 | 13:13

Νέα επιστημονική έρευνα προειδοποιεί ότι η βρετανική μετάλλαξη φαίνεται να προκαλεί μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου των ασθενών σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές του. Η έρευνα γίνεται γνωστή την ημέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα ανακοινώσει τα συμπεράσματά του για την πορεία των μεταλλάξεων.

Η «βρετανική» παραλλαγή του κορωνοϊού φαίνεται να προκαλεί μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου των ασθενών, περίπου κατά 35% σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές του, λόγω πιθανής εκδήλωσης πιο βαριάς νόσου, σύμφωνα με μελέτη Βρετανών επιστημόνων.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ασθενείς με τη βρετανική παραλλαγή, η οποία ανιχνεύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχικά πέρυσι τον Σεπτέμβριο και έκτοτε εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες (και στην Ελλάδα), είχαν κατά προσέγγιση 35% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου.

Ο ΠΟΥ ολοκλήρωσε μα φάση των ανακοινώσεων για το εργαστήριο του Γουχάν και αθωώνει και το εργαστήριο και τις νυχτερίδες συντασόμενη με τη θέση της Κίνας ότι δεν προήλθε από το εργαστήριο, αλλά πρέπει να ερενυηθεί το θέμα των ξενιστών.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/02/2021

Υγεία