Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Πρεμιέρα click away & μειωμένη κίνηση για την αγορά

08.02.2021 | 17:32

Μέρες Μαρτίου ξαναβιώνει η Θεσσαλονίκη μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα, με την αγωνία να είναι διάχυτη στους δρόμους της συμπρωτεύουσας.

Από την μία πλευρά οι καταστηματάρχες που πρέπει να προσαρμοστούν στην επιστροφή του click away σε πενθήμερη βάση κι από την άλλη οι πελάτες που προσπαθούν να ψωνίσουν έξω από τις βιτρίνες.

Η λογική ακορντεόν φαίνεται πως έχει εξουθενώσει καταναλωτές και εμπόρους, οι οποίοι επισημαίνουν πως οι τεράστιες ουρές έξω από μεγάλες αλυσίδες έφεραν το απότομο κλείσιμο της λιανικής.

Αισθητή είναι η παρουσία της αστυνομίας, ενώ αρκετοί είναι οι πολίτες που κρίνουν τα νέα μέτρα αναγκαία για τον περιορισμό της διασποράς.

«Πονοκέφαλος» οι μεταλλάξεις

«Πονοκέφαλος» για τους ειδικούς, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, παραμένουν οι μεταλλάξεις, οι οποίες σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ έχουν ξεπεράσει τις 400 περιπτώσεις στην χώρα.

Από τα 166 νέα κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης, τα 114 εντοπίζονται στην Αττική. Δέκα θετικά δείγματα έχουν εντοπιστεί στη Θεσσαλονίκη, 16 στην Κοζάνη, 16 στο Λασίθι, 9 στο Ηράκλειο και 1 στα Γιάννενα. Εδώ είναι που χτύπησε κόκκινος συναγερμός, καθώς στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων εντοπίστηκαν ακόμη 2 κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Κρίσιμη λογίζεται η εβδομάδα που διανύουμε για την εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς η πορεία των κρουσμάτων θα κρίνει και την πίεση που αναμένεται να ασκηθεί στο ΕΣΥ.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 08/02/2021

Ελλάδα