Ελλάδα

Πάτρα: 80% πληρότητα στις κλινικές κορωνοϊού – Ανησυχούν οι μεταλλάξεις

08.02.2021 | 17:22

Στην Πάτρα, το χαμόγελο επανήλθε στο πρόσωπο των γονιών του 9χρονου που βγήκε από τη ΜΕΘ και είναι πια σε απλό θάλαμο.

Κάνοντας το σήμα της νίκης με το χέρι του, ο μικρός Μάριος βγήκε νικητής κι όπως λέει ο πατέρα τους στο LIVE NEWS λαχταρά σύντομα να επιστρέψει σπίτι του.

«Θέλει να βγει, αλλά θα μείνουμε 3 – 4 μέρες ακόμη».

Στο μικροσκόπιο η μετάλλαξη

Η αγωνία ωστόσο παραμένει για τα ανήλικα. Στην Πάτρα που χτυποκάρδισε, σήμερα εξακολουθούν να νοσηλεύονται 4 παιδιά.

Οι γιατροί τονίζουν πως όλα τα νέα κρούσματα εξετάζονται με προσοχή και δείγματα από τα παιδιά πάνε στην Αθήνα για να εντοπιστεί αν οφείλονται στο βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος που σαρώνει την Πάτρα.

Δραματική η εικόνα στα νοσοκομεία της πόλης

Η γενική εικόνα στην Πάτρα είναι δραματική και αυτό γιατί πάει πάρα πολύς κόσμος με συμπτώματα και πάρα πολλοί από αυτούς παραμένουν στο νοσοκομείο. Οι κλινικές κορωνοϊού στο πανεπιστημιακό του Ρίου έχουν φτάσει στο «κόκκινο».

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 7 ασθενείς και ο φόβος είναι πως αυτός ο αριθμός μπορεί να ανέβει και άλλο, καθώς πανελλαδικά τα μηνύματα είναι πολύ δυσάρεστα.

Συναγερμός έχει σημάνει και το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. Ήδη, οι εξωφρενικοί αριθμοί ασθενών με κορωνοϊό στην Πάτρα έχουν τις πρώτες παρενέργειες, με τακτικά χειρουργεία να αναβάλλονται το ένα μετά το άλλο.

Όπως επισήμανε ο Στέλιος Τσοχατζής, χειρουργός και αντιπρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, η κατάσταση στα νοσοκομεία «είναι δραματική».

«Τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Μιλάμε για πολύ μεγάλο αριθμό νοσηλευομένων μέσα στα νοσοκομεία».

Ο κ. Τσοχατζής τόνισε ότι πρέπει «να αλλάξει το επιδημιολογικό μοντέλο, αφού αν φτάσει η διασπορά μέσα στα νοσοκομεία, πολύ απλά χάνεται η μπάλα».

Οι άδειοι δρόμοι της Πάτρας είναι χαρακτηριστικοί του φόβου που έχουν οι πολίτες. Με τελείως κλειστά τα μαγαζιά, ο κόσμος στην αγορά σήμερα ήταν λιγοστός, πιθανότατα και λόγω των εντατικών ελέγχων και προστίμων που πέφτουν βροχή.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 08/02/2021

Ελλάδα