Υγεία

Ακινόσογλου: Ηθικό χρέος των υγειονομικών να εμβολιαστούν

08.02.2021 | 08:48 Eνσωμάτωση

Την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή της Πάτρας, αλλά και τα κρούσματα μικρής ηλικίας, σχολίασε η λοιμωξιολόγος και υπεύθυνη της κλινικής Covid του νοσοκομείου του Ρίου, Καρολίνα Ακινόσογλου.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, η κυρία Ακινόσογλου σημείωσε ότι ο 9χρονος Ανδρέας βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και είναι σε καλή κατάσταση πλέον, ενώ σημείωσε πως υπάρχει μια έξαρση των κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες, καθώς στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο ακόμα ανήλικα παιδιά.

«Πρέπει να το εξετάσουμε, αλλά φαίνεται πως σε σχέση με τα προηγούμενα στελέχη αυτό φαίνεται να έχει μια προτίμηση στα παιδιά νεαρής ηλικίας» τόνισε η υπεύθυνη της μονάδας Covid του νοσοκομείου του Ρίου, προσθέτοντας ότι αναμένονται τα αποτελέσματα του γονοτυπικού ελέγχου για να εξακριβωθεί αν πρόκειται για μετάλλαξη του ιού.

«Έχει αυξηθεί κατά πολύ η προσέλευση ασθενών -ύποπτων κρουσμάτων που στη συνέχεια επιβεβαιώνονται, αλλά και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε μέτρια ή και σοβαρή κατάσταση που απαιτεί τη νοσηλεία τους, με αποτέλεσμα να πιέζεται το σύστημα υγείας των δύο νοσοκομείων της Αχαΐας, με τις πληρότητες στις ΜΕΘ να φτάνουν στο 80%» πρόσθεσε η κυρία Ακινόσογλου.

Παράλληλα, η Καρολίνα Ακινόσογλου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εμβολιασμού των υγειονομικών, τονίζοντας ότι στο Ρίο έχει εμβολιασθεί το 60% του προσωπικού του νοσοκομείου, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες. «Δυστυχώς, το προσωπικό και οι υγειονομικοί παραμένουν πολίτες με τις αμφιβολίες για το εμβόλιο» πρόσθεσε η υπεύθυνη της μονάδας Covid του νοσοκομείου του Ρίου, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ηθικό χρέος των υγειονομικών να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τους ασθενείς τους».

Επίσης, η λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι υπάρχει μια γκρίζα ζώνη ορισμού σχετικά με το αν βρίσκεται σε εξέλιξη το τρίτο κύμα της πανδημίας ή αν υπάρχει εμμονή του δεύτερου κύματος. «Όπως και να θέλουμε να το ονομάσουμε, έχουμε ραγδαία αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων περιστατικών» κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 08/02/2021