Ελλάδα

Προσμαρμόστηκαν στα μέτρα οι πολίτες – Ανησυχία για τα κρούσματα

07.02.2021 | 13:09

Το μήνυμα ελήφθη από τους κατοίκους σε Αθήνα, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, οι οποίοι ακολούθησαν πιστά τα νέα περιοριστικά μέτρα του σαββατοκύριακου.

Έτσι, λίγα λεπτά μετά τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, οι δρόμοι άδειασαν.

Στους δρόμους της πρωτεύουσας κυκλοφορούσαν ελάχιστα αυτόκίνητα και μοτοσυκλέτες κυρίως από εργαζόμενους που έκαναν delivery αγαθά.

Έρημη πόλη ήταν και η Θεσσαλονίκη, με τους αστυνομικούς, μετά τις 18:00 το απόγευμα να πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους.

Και στις δύο πόλεις πάντως, αλλά και γενικότερα στην χώρα, ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες έβγαλαν τον κόσμο από το σπίτι. Οι παραλίες γέμισαν, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν έναν περίπατο στο βουνό.

Χθες, η ΑΣτυνομία πραγματοποίησε 72.968 ελέγχους σε όλη την χώρα. Βεβαιώθηκαν 1683 πρόστιμα, ενώ έγιναν και 17 συλλήψεις για παραβάσεις που αφορούν τα μέτρα για την παρεμπόδιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Παράλληλα, υπό την απειλή νέας έξαρσης βρίσκεται η χώρα με τον ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος να είναι προ των πυλών.

Καθημερινά καταγράφονται τετραψήφια κρούσματα ενώ έχουν αυξηθεί και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, το επιδημιολογικό φορτίο στα μεγάλα αστικά κέντρα προβληματίζει.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, εκτίμησε ότι υπάρχουν 100.000 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική.

Οι περιοχές που «βράζουν»

Τους επιστήμονες ανησυχεί ιδιαίτερα η αύξηση των κρουσμάτων.

Χθες, στην Αττική καταράφηκαν 565 κρούσματα, με τη διασπορά στην πρωτεύουσα να είναι μεγάλη.

Εκρηκτική είναι η αύξηση των κρουσμάτων και στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικός είναι ο διπλασιασμός του ιικού φορτίου στα λύματα τις πόλεις τις προηγούμενες μέρες.

Τέλος, μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σημειώνεται και στην Πάτρα. Ενδεικτικά, από τις αρχές του μήνα, έως χθες, στην Αχαϊα, έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 400 κρούσματα, με τη διασπορά στην κοινότητα να είναι μεγάλη.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/02/2021

Ελλάδα