Ελλάδα

Κλειστά σήμερα και στις 13-14/2 μετά τις 17:00 – Ποια προϊόντα θα πωλούνται με click away

07.02.2021 | 13:11

Από χθες Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, τα σούπερ μάρκετ στις «κόκκινες» περιοχές, λειτουργούν με νέο μειωμένο ωράριο λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ.

Τα σούπερ μάρκετ στις «κόκκινες» περιοχές θα λειτουργούν κανονικά το Σάββατο, αλλά με νέο μειωμένο ωράριο. Έτσι, θα είναι ανοιχτά έως τις 17:00. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική θα ξεκινά από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα.

​Παρόλα αυτά, ο τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές θα προσέρχονται στα σούπερ μάρκετ για τις αγορές τους, παραμένει ο ίδιος και δεν αλλάζει.

Συνεχίζεται το μέτρο των περιορισμών στις μετακινήσεις, οπότε οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)» ή να μετακινηθούν με το έντυπο – βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ

Δημοσιεύθηκαν χθες στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που ισχύουν για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση επανέρχεται η απαγόρευση πώλησης προϊόντων bazaar από τα σούπερ μάρκετ, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, έπιπλα, παιχνίδια, υποδήματα, ρούχα δερμάτινα είδη κ.λπ., με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου και το ηλεκτρονικό εμπόριο σε συνδυασμό με τη μέθοδο του click away στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική (μητροπολιτικές περιοχές).

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου η απαγόρευση πώλησης προϊόντων bazaar ισχύει μόνο για τα παιχνίδια.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/02/2021

Ελλάδα