Ελλάδα

Κάλυμνος: Κλείνει ο ναός του Αγ. Αθανασίου – Αρνητής του κορωνοϊού ο ιερέας

07.02.2021 | 13:14

Κλείνει ο ναός του Αγίου Αθανασίου στην Κάλυμνο καθώς ο ιερέας είναι αρνητής του κορωνοϊού και της μάσκας και ο ίδιος παύεται για δυο μήνες από τα καθήκοντά του.

«Λουκέτο» επ’ αόριστον μπαίνει στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, στην Κάλυμνο με απόφασή του Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παΐσιου, λόγω της παρουσίας ιερέα ο οποίος είναι αρνητής του κορωνοϊού και τον οποίο μάλιστα έπαυσε από τα καθήκοντά του για δύο μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας καλούσε τους πιστούς να πηγαίνουν στην εκκλησία χωρίς μάσκες, ενώ φέρεται να έκανε αναρτήσεις στο διαδίκτυο μέσω των οποίων προέτρεπε τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης δεν είναι στην πρόθεσή του να κλείνει ναούς και να τιμωρεί κληρικούς αλλά τα γεγονότα τον αναγκάζουν. Μάλιστα ο σεβασμιότατος Παΐσιος έστειλε επιστολή στον ιερέα όπου αναφέρει πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς δημιουργεί πολλά προβλήματα σε μια εποχή δύσκολη για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/02/2021

Ελλάδα