Ελλάδα

Κοσμοσυρροή στα σούπερ μάρκετ Αθήνας και Θεσσαλονίκη

06.02.2021 | 20:06

Αφού δεν μπορούσαν να κάνουν βόλτα στα μαγαζιά, οι πολίτες έκαναν επιδρομή στα σουπερμάρκετ που πλημμύρισαν από κόσμο.

Στην ουρά υπομονετικά περίμεναν οι πολίτες κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Κοσμοσυρροή έξω από τα περισσότερα σούπερ μάρκετ σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 το απόγευμα και με τα σούπερ μάρκετ να κλείνουν στις 5, όλοι έτρεξαν να κάνουν τα ψώνια τους.

Πρώτο Σαββατοκύριακο με το λιανεμπόριο κλειστό. Η ώρα είναι 10 το πρωί και ήδη έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές κυρίως έξω από σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Με μάσκες και… πολλή υπομονή οι καταναλωτές περίμεναν τη σειρά τους. Ορισμένοι όμως, δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους από την μεγάλη αναμονή…

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πολίτες φρόντισαν να περιμένουν στο προβλεπόμενο σημείο, στις ειδικές σημάνσεις, προκειμένου να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Τα νέα αυστηρά μέτρα ανακοινώθηκαν αργά χθες το απόγευμα και οι περισσότεροι καταναλωτές έδειξαν αιφνιδιασμένοι με το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ 3 ώρες νωρίτερα απ’ ότι το προηγούμενο διάστημα.

Τι πωλείται και τι όχι

Από τη στιγμή που το λιανεμπόριο θα είναι κλειστό τα Σαββατοκύριακα, τα σούπερ μάρκετ θα περιοριστούν στις πωλήσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, για τις ημέρες που θα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα.

Συγκεκριμένα, στα σούπερ μάρκετ θα απαγορεύεται να πωλούνται:

Μόνο με clik away

-Είδη ένδυσης – Yπόδησης
-Βιβλία – Χαρτικά
-Έπιπλα
-Είδη οικιακής χρήσης
-Παιχνίδια

Στα ράφια που υπάρχουν όλα αυτά που αναφέραμε, θα τοποθετηθούν κόκκινες κορδέλες και θα μπορεί κάποιος να τα αγοράσει μόνο με τη μέθοδο του click away, κατόπιν παραγγελίας.))

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/02/2021

Ελλάδα