Πολιτισμός

Δημήτρης Λιγνάδης : Παραιτήθηκε από διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου

06.02.2021 | 20:50

Με επιστολή του στο υπουργείο Πολιτισμού ο Δημήτρης Λιγνάδης ανακοινώνει ότι παραιτείται από τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

Με επιστολή του στο υπουργείο Πολιτισμού ο Δημήτρης Λιγνάδης ανακοίνωσε το Σάββατο ότι παραιτείται από τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Λίγη ώρα αργότερα, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού γνωστοποίησε ότι η υπουργός, Λίνα Μενδώνη έκανε δεκτή την παραίτησή του.

«Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε προ ολίγου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου
Δημήτρης Λιγνάδης» αναφέρει η ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού.

Η επιστολή του Δημήτρη Λιγνάδη
Στην επιστολή της παραίτησής του ο κ. Λιγνάδης κάνει λόγο για «τοξικό κλίμα φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών» γύρω από το πρόσωπό του, «χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία».

Παράλληλα αναφέρει πως «αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές» επιλέγει «να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στη κουίντα του Εθνικού Θεάτρου».

«Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μού επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα» αναφέρει.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/02/2021

Πολιτισμός