Πολιτική

Στο «τραπέζι» το ολικό lockdown

04.02.2021 | 13:10

Ο ένας μετά τον άλλον οι επιστήμονες μιλούν για την ανάγκη ενός νέου σκληρού ολικού lockdown, ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας που μίλησε χθες στη Βουλή, έκανε τρομακτικές εκτιμήσεις για τις μεταλλάξεις και την πορεία των κρουσμάτων.

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η Αττική, η Θεσσσαλονίκη και η Πάτρα μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μια δύσκολη εξίσωση, καθώς μέχρι αύριο πρέπει να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στη λήψη αυστηρών μέτρων.

Όπως είδατε ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ επωνύμων, ανώνυμων μεταξύ πλουσίων μεταξύ φτωχών, χτυπάει όλους ανεξαίρετα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εγκαινιάζοντας 30 νέες κλίνες στο νοσοκομείο ΚΑΤ ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το υγειονομικό προσωπικό πρέπει να δίνει το παράδειγμα των εμβολιασμών.

Την ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Αττική περιέγραψε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενημερώνοντας την Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών της Βουλής για την εξέλιξη της πανδημίας.

Σε δραματικοούς τόνους ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι ενδέχεται τα κρούσματα να εκτοξευθούν στις 8.000 σε εβδομαδιαία βάση τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι το μοναδικό όπλο κατά της πανδημίας.

Η κυβέρνηση εξετάζει τα επόμενα βήματα αναμένοντας τόσο τις προτάσεις των λοιμωξιολόγων αλλά και τα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων δύο ημερών.

Στο τραπέζι βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 το απόγευμα και στην Αττική, μεγαλύτερη αστυνόμευση αλλά και ολικό κλείσιμο του λιανεμπορίου. Τα πρώτα καμπανάκια χτύπησαν από την ραγδαία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα.

Οι απόψεις διίστανται για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα. Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι θα ακούσει με ευλάβεια τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, καθώς πρώτη προτεραιότητα έχει τεθεί το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων.

Έκτακτη σύσκεψη με Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά στη Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να λάβουν μέρος στην έκτακτη σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η πορεία της πανδημίας μετά και τη νέα αύξηση των κρουσμάτων, ενώ είναι αρκετά πιθανό η πόλη να περάσει στο επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, δηλαδή στο «κόκκινο».

«Αυστηρή τήρηση των μέτρων, όχι πανικός» ήταν η συμβουλή του κ. Χαρδαλιά από τη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 04/02/2021

Πολιτική