Πολιτισμός

Δημήτρης Λιγνάδης: Το παρασκήνιο γύρω από τα σενάρια παραίτησής από το Εθνικό Θέατρο

03.02.2021 | 06:55

Μια έντονη φημολογία αναπτύχθηκε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία γινόταν ότι επίκειται παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία», τόνισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Λιγνάδης.

Νωρίτερα, το υπουργείο Πολιτισμού είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει στα social media.

«Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη «αξιόπιστη πληροφορία» είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 03/02/2021

Πολιτισμός