Ελλάδα

Τραγωδία στον Έβρο: Αγωνιώδης προσπάθεια του αδικοχαμένου πυροσβέστη να διαφύγει

02.02.2021 | 13:24 Eνσωμάτωση

Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε αστικές και αγροτικές περιοχές του νομού Έβρου άφησε πίσω της η χθεσινή νεροποντή που στοίχισε τη ζωή σε έναν 46χρονο πυροσβέστη που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά την ώρα που προσπαθούσε να απεγκλωβίσει μικρούς μαθητές.

«Μην κάνει τίποτα, πες του το ρέμα είναι βαθύ κι ο άλλος πήγε να πέσει πριν, αλλά εγώ τον έσωσα». Αυτές είναι οι τελευταίες στιγμές του αδικοχαμένου 46χρονου πυροσβέστη πατέρα τριών παιδιών.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA φαίνεται το όχημα να έχει βυθιστεί και ο πυροσβέστης να βγαίνει από τη θέση του οδηγού προκειμένου να μπορέσει να διαφύγει.

Οι πυροσβέστες κρατούν με σκοινί το συνάδελφό τους που φτάνει στο σημείο που χάθηκε ο 46χρονος πυροσβέστης στον Απαλό της Αλεξανδρούπολης.

Κρατάει μία βέργα περίπου 2 μέτρα και έχει μαζί του μία φιάλη οξυγόνου. Τον αναζητά μέσα στα λασπόνερα. Κατεβάζει το κεφάλι και κάνει νόημα πως πλησιάζει κι άλλο. Κινείται με προσοχή καθώς βλέπει πως το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει και δίπλα του είναι ημιβυθισμένο το όχημα της πυροσβεστικής. Ξέρει πως κάθε λεπτό που περνάει είναι πολύτιμο. Βυθίζει τη βέργα και καταλαβαίνει πως υπάρχει φρεάτιο. Και τότε όλοι παγώνουν. Καταλαβαίνουν ότι ο 46χρονος πυροσβέστης έχει εξαφανιστεί μέσα στον αγωγό του φρεατίου. Παρά τις αγωνιώδης προσπάθειές τους, το εντοπίζουν νεκρό περίπου 100 μέτρα πιο κάτω. Εκεί, που καταλήγει το φρεάτιο.

Ο άτυχος πυροσβέστης μαζί με συνάδελφους του είχαν πάρει σήμα για να σπεύσουν σε ένα νηπιαγωγείο όπου είχαν εγκλωβιστεί μικρά παιδιά. Την ίδια ώρα άλλοι πυροσβέστες έσωζαν από το νηπιαγωγείο τα παιδιά.

Εξαιτίας των εντόνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στη Βουλγαρία αναμένεται αύξηση των ποταμών και αυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές.

Στην περιοχή έχει ήδη μεταβεί ο αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/02/2021