Ελλάδα

Τέλος τα πλαστικά μιας χρήσης στο Δημόσιο

02.02.2021 | 13:58 Eνσωμάτωση

Σε εφαρμογή τέθηκε από εχτές, 1η Φεβρουάριου, η κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης στο δημόσιο.

Συγκεκριμένα όλοι οι φορείς του δημοσίου έχουν την υποχρέωση να σταματήσουν να προμηθεύονται 10 συγκεκριμένες κατηγορίες πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης όπως μαχαιροπίρουνα, πιάτα, καλαμάκια, περιέκτες και κυπελάκια ποτών και τροφίμων καθώς και μπατονέτες.

Αυτό είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης στην Ελλάδα, που προβλέπεται να εφαρμοστεί από την 3η Ιουλίου 2021.

«ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ» ΜΟΛΙΣ ΤΟ 6% ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα τελευταία χρόνια όλο και λιγοστεύουν οι χιονοπτώσεις στη χώρα μας και περιορίζονται στις ορεινότερες περιοχές όπου και εκεί έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν.

Φέτος η κατάσταση δείχνει να είναι ακόμη χειρότερη με την έκταση της χιονοκάλυψης να είναι πολύ περιορισμένη, ακόμη και μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Λέανδρος

Όλο και λιγότερο ντύνεται στα λευκά πλέον η χώρα μας.

Σύμφωνα με εικόνες δορυφόρων, μόνο το 6% της έκτασης της Ελλάδας καλύπτεται από χιόνι αυτή την εποχή. Τον Ιανουάριο, η χιονοκάλυψη κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα ενώ την περίοδο που διανύουμε έφτασε στο χαμηλότερο των τελευταίων 16 ετών, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η δραματική μείωση της χιονοκάλυψης οφείλεται κυρίως στις κλιματικές μεταπτώσεις. Από τη μια η Δυτική Ελλάδα δέχεται πολύ μεγάλα ύψη βροχής και από την άλλη η Πίνδος δέχεται σημαντικές ποσότητες χιονιού σε μεγάλο υψόμετρο. Οι εκτιμήσεις για το μήνα Φεβρουάριο δεν είναι ενθαρρυντικές για αξιόλογες χιονοπτώσεις.

Πολύ λίγο χιόνι έχει πέσει φέτος και σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης όπως στην Ιταλία και την Ουκρανία. Ενώ στα κεντρικά και βόρεια της ηπείρου, η έκταση της χιονοκάλυψης είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/02/2021