Κόσμος

Financial Times: Μέγιστο πολιτικό σκάνδαλο το φιάσκο της ΕΕ με τα εμβόλια

02.02.2021 | 13:20

Σφοδρή επίθεση σε Κομισιόν, Γαλλία και Γερμανία εξαπολύουν σε άρθρο τους οι Financial Times ισχυριζόμενοι ότι το φιάσκο των εμβολίων αποτελεί μέγιστο πολιτικό σκάνδαλο.

Συγκεκριμένα για την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποιεί ότι μπορεί να οδηγήσει και σε παραίτηση.

Η ανικανότητα των γραφειοκρατών των Βρυξελλών να διαπραγματευτούν με τις φαρμακευτικές οδήγησε την Ευρώπη σε απόλυτο αδιέξοδο στα εμβόλια αναφέρουν στο άρθρο τους οι FT εκτοξεύοντας ρουκέτες συγκεκριμένα κατά της Προέδρου της Κομισιόν φον ντερ Λάιεν.

Ιδιαίτερα εμπρηστικό ήταν το σχόλιο ότι η Κομισιόν στην αρχή δημοσίευε φωτογραφίες Ευρωπαίων που έκαναν το εμβόλιο αλλά τώρα πρέπει να δημοσιεύσει και τις φωτογραφίες των εμβολιαστικών κέντρων σε όλη την Ευρώπη που είναι άδεια λόγω της έλλειψης εμβολίων.

Από τα πυρά των FT δεν ξεφεύγει και η Κύπρια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδη λέγοντας ότι έχει χαμηλό προφίλ πολιτικού για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Η Ευρώπη πλέον είναι απόλυτα εκτεθειμένη απέναντι στην Μεγάλη Βρετανία, η οποία και πιο γρήγορα ενέκρινε τα εμβόλια, άμεσα έκανε προπαραγγελίες και δεν έχει και κανένα πρόβλημα στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Αναζητούνται πολιτικές ευθύνες και θα δούμε ποιος θα το πληρώσει.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/02/2021

Κόσμος