Ελλάδα

Έβρος: Τραγικός θάνατος πυροσβέστη από την κακοκαιρία – «Θρηνήσαμε έναν φίλο»

02.02.2021 | 06:43

Βίντεο – ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και βρει τραγικό θάνατο ο πυροσβέστης, ο οποίος μαζί με συνάδελφούς του είχε πάρει σήμα να σπεύσουν σε νηπιαγωγείο όπου είχαν εγκλωβιστεί μικρά παιδιά στην Αλεξανδρούπολη, εξασφάλισε το MEGA.

O άτυχος πυροσβέστης βρίσκεται στη θέση του οδηγού, στην αριστερή πλευρά του οχήματος, καταβάλλοντας προσπάθεια να βγει από το πυροσβεστικό.

Τότε, σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων του, γλίστρησε και δεν κατάφερε να απομακρυνθεί με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά σε αντίθεση με τους δύο άλλους πυροσβέστες,

Πήγαινε να σώσει μικρά παιδιά
Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν την περιοχή, πυροσβεστικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιχείρηση απεγκλωβισμού παιδιών.

Κάποια στιγμή, το όχημα της Πυροσβεστικής βούλιαξε, καθώς ο δρόμος υποχώρησε. Ο 46χρονος κατέβηκε για να δει τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπήρχε ανοιχτό φρεάτιο.

Και ξαφνικά έπεσε μέσα χωρίς κανείς να προλάβει να αντιδράσει. Οι στιγμές που ακολούθησαν συγκλονίζουν.

Αμέσως, ξεκίνησε αγωνιώδης επιχείρηση εντοπισμού. Με προσεκτικές κινήσεις έψαχναν δίπλα στο πυροσβεστικό όχημα. Μια άλλη ομάδα πήγε εκεί που βγαίνει ο αγωγός, σε μια απόσταση 100 μέτρων. Και δυστυχώς τον εντόπισαν νεκρό, την ίδια ώρα που

O πυροσβέστης άφησε πίσω του τρία παιδιά ορφανά.

Θρήνος στην περιοχή

«Θρηνήσαμε ένα θύμα, έναν φίλο. Τον ξέραμε. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ότι και να λέμε τα λόγια είναι περιττά» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιάννης Τακάς, πρόεδρος της Κοινότητας Απαλού στον Έβρο.

«Με την πρώτη έντονη βροχή είχαμε τα ίδια προβλήματα. Και πάντα ευχόμασταν να μη γίνει αυτό που έγινε χθες. Πρέπει να γίνουν έργα στους οικισμούς για να μην έχουμε τέτοια περιστατικά» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τακά, ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή. «Ενώ ήξεραν τα καιρικά φαινόμενα, άφησαν τα παιδιά να πάνε στα σχολεία. Το ξέραμε μια εβδομάδα πριν» επισήμανε.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 02/02/2021

Ελλάδα