Ελλάδα

Χαμόγελα και ανακούφιση για τους μαθητές

01.02.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Στα θρανία επέστρεψαν από σήμερα οι μαθητές των Γυμνασίων όλης της χώρας, με μέτρα ασφαλείας, αντισηπτικά και ανοιχτά παράθυρα, αν και σε αρκετές περιπτώσεις οι εικόνες συνωστισμού δεν έλειψαν. Στις σχολικές αίθουσες επανήλθαν και οι μαθητές των Λυκείων, με εξαίρεση όσους διαμένουν στις "κόκκινες" περιοχές, που συνεχίζουν τα μαθήματα από απόσταση.

Χαρά για την επιστροφή στα θρανία μαζί με αγωνία. Εικόνες σαν αυτή με μαθητές γυμνασίου στη γλυφάδα να εχουν συγκεντρωθεί πολύ κοντά ο ενας στον αλλον κάτω από υπόστεγο για να προφυλαχθούν από τη βροχή στο διάλειμμα προκαλούν ανησυχία…

Στην Αττική και στις υπόλοιπες κόκκινες περιοχές οι μαθητές του λυκείου παρέμειναν σπίτι τους μπροστά στον υπολογιστή μέχρι να επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη δική τους επιστροφή στον φυσικό τους χώρο.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία επισκέφθηκε το πρωι Γυμνάσιο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας παρότρυνε εκπαιδευτικούς και μαθητές ανω των 16 ετων να κάνουν συχνά δωρεαν ραπιντ τεστ μέσω της ειδικής πλατφόρμας.

Η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας και στα φροντιστήρια καθώς εκείνο που πρεπει να αποφευχθεί συμφωνα με το υπουργείο παιδείας και τους ειδικούς είναι ο συγχρωτισμός μαθητών από διαφορετικά σχολεία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/02/2021