Πολιτική

Συναγερμός για το κρούσμα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης σε ιερέα – Τζιτζικώστας στο MEGA

01.02.2021 | 17:01

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για τη διαδικασία εύρεσης του «ξενιστή» που αποτελεί το κρούσμα υπ' αριθμόν 0 του νέου στελέχους του ιού στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αλλεπάλληλα διαγνωστικά τεστ πραγματοποιούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Μητρόπολη Νεαπόλεως στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου βρισκόταν συχνά ο αρχιδιάκονος αλλά και σε ακόμα τέσσερα σημεία στην ευρύτερη περιοχή, μετά το εντοπισμό κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Ένα είναι το επιβεβαιωμένο κρούσμα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης για την ώρα, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Μια σειρά άλλων θετικών κρουσμάτων είναι υπό διευρεύνηση αυτή την ώρα. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σοβαρή, μας προβληματίζει. Κυρίως για τα χαρακτηριστικά. Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή», ανέφερε.

«Σκανάρουμε όλη την περιοχή για να δούμε από που προέκυψε αυτό το στέλεχος. Ο ιερέας αυτός δεν είχε ταξιδέψει. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα σοβαρός άνθρωπος, τηρούσε τα μέτρα. Παρόλα αυτά ψάχνουμε τι μπορεί να είναι αυτό που έφερε το στέλεχος στον ιερέα. Είναι σημαντικό να βρούμε την πηγή για να κλείσει ο κύκλος, γιατί αν δεν βρεθεί ίσως κι άλλοι συμπολίτες μας νοσούν», τόνισε.

Έκανε μάλιστα έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων γιατί «η μόνο ασπίδα απέναντι στον κορωνοϊό είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων, δεν χρειάζεται πανικός, αλλά δεν εφησυχάζουμε».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 01/02/2021

Πολιτική