Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο οι «κόκκινες» περιφέρειες

01.02.2021 | 17:15 Eνσωμάτωση

Η Αττική και έντεκα ακόμα δήμοι και Περιφέρειες μπήκαν στο «κόκκινο, με την αύξηση κρουσμάτων με τους ειδικούς να ανησυχούν έντονα για τις μεταλλάξεις του ιού.

Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατούν πλέον οι κάτοικοι της Πάτρας, που προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα, με ένα ρεκόρ 173 ενεργών κρουσμάτων.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όπου έχουν εντοπιστεί και τα 11 μεταλλαγμένα κρούσματα της πόλης ενώ σε τουλάχιστον 5 σχολεία έχουν κλείσει τμήματα λόγω κρουσμάτων.

Στην Πάτρα από το μεσημέρι βρίσκεται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για να συμμετάσχει στην έκτακτη σύσκεψη.

Στο Επίπεδο Β- Αυξημένου Κινδύνου μπήκε η Χαλκιδική όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα Βρετανικής μετάλλαξης μετά την Αττική.

«Έχουμε γενικότερα επιβαρυμένο ιικό φορτίο στην περιοχή της Νέας Προποντίδας. Μας πληροφορούν ότι υπάρχει μεταλλαγμένο στέλεχος στη Χαλκιδική. Η διασπορά είναι μεγάλη με την έννοια ότι δεν θα μας έβαζαν στο κόκκινο σαν περιοχή.»

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει η διασπορά σε βρεφονηπιακό σταθμό στο «κόκκινο» επισημιολογικά Λασίθι καθώς ήδη τα μισά από τα 56 ενεργά κρούσματα της περιοχής συνδέονται με τη συγκεκριμένη συρροή.

Μια πρώιμη επικοινωνία που έχουμε εμείς τουλάχιστον στο κομμάτι του βρεφονηπιακού, ίσως οι αυξημένες στενές επαφές να είναι κάτι το οποίο προβλημάτισε την επιτροπή που ασχολείται με τον βρεφονηπιακό της Αμμούδας στον δήμο Αγίου Νικολάου. Ήδη από την Παρασκευή δέχομαι τηλέφωνα μεμονωμένα από γονείς σε όλη την διάρκεια της ημέρας που μου εκφράζουν την αγωνία τους και τον φόβο τους.

Με δύο «κορωνοπάρτι» υποδέχτηκαν Ρομά τα νέα μέτρα στη Χαλκίδα των 189 ενεργών κρουσμάτων.

Ξέφρενο πάρτι με δυνατή μουσική ξεσήκωσε τη γειτονιά στο… πόδι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Υπήρχε πάρτι σε οικισμό Ρομά. Στους οικισμούς του Ρομά γίνεται πάρτι κάθε Σάββατο και αναλόγως επεμβαίνει η Αστυνομία. Κάνω έκκληση στους δημότες να τηρούν τα μέτρα.

Η Ζάκυνθος μετράει 28 ενεργά κρούσματα κορονοϊού, από τα οποία τα πέντε νοσηλεύονται στην κλινική κορονοϊού του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, μια μητέρα μαζί με τον νεογέννητο βρέφος της, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείου του Ρίου, ενώ τα υπόλοιπα ενεργά κρούσματα βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Συναγερμός στην Πάτρα – 55 κρούσματα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Από τους 55 υγειονομικούς που νοσούν, οι 11 είναι θετικοί στην βρετανική μετάλλαξη.

Όσοι μπαίνουν στο νοσοκομείο ιχνηλατούνται με αυστηρότητα.

Οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι είναι αδύνατο να κλείσει κάποια κλινική.

Το 50% των γιατρών έχει εμβολιαστεί, όπως και το 1/4 των υγειονομικών.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/02/2021