Ελλάδα

Πρεμιέρα για Γυμνάσια και… κάποια Λύκεια – Στο «κόκκινο» η Αττική

01.02.2021 | 16:47 Eνσωμάτωση

Τα γυμνάσια άνοιξαν, οι θερμικές κάμερες έπιασαν δουλειά, τα προαύλια γέμισαν παιδιά που δεν κρατούν αποστάσεις καθώς χαίρονται που ξαναβλέπουν τους φίλους τους.

Σε μία φράση η μικρή μαθήτρια γυμνασίου της Γλυφάδας συμπυκνώνει τα αισθήματα των παιδιών της ηλικίας της.

Τα γυμνάσια άνοιξαν, οι θερμικές κάμερες έπιασαν δουλειά, τα προαύλια γέμισαν παιδιά που δεν κρατούν αποστάσεις καθώς χαίρονται που ξαναβλέπουν τους φίλους τους.

Οι τάξεις και πάλι πλημμύρισαν από μαθητές, για πόσο όμως; Οι ειδικοί προειδοποιούν πως η νέα ματάλλαξη τα αλλάζει όλα. Τα σχολεία, όλα τα σχολεία και τα δημοτικά μπορεί να ξανακλείσουν.

Οι περιοχές που ήδη είναι στο κόκκινο είναι…

Αττική, Δήμος Πατρέων, Δήμος Θηβαίων, Δήμος Τανάγρας, Δήμος Χαλκιδέων, Δήμος Θήρας, Δήμος Εορδαίας, Δήμος Σπάρτης, Π.Ε. Λέσβου, Δήμος Μυκόνου, Δήμος Νέας Προποντίδας.
Σε αυτές τις περιοχές αλλάζει πλέον και το εμπόριο.

Στην Αττική και τις κόκκινες περιοχές
Click away: Λιανεμπόριο
Click inside : Ένδυση – υπόδηση – βιβλιοχαρτοπωλεία

Οι καταστηματάρχες πάντως έστω και με ραντεβού προσπαθούν με κάθε τρόπο να γεμίσουν το ταμείο και τα τηλέφωνα για ραντεβού χτυπούν ασταμάτητα.

Τα ραντεβού όπως λένε οι καταστηματάρχες κρατούν περίπου μισή ώρ5α αλλά αν δεν υπάρχει επόμενος πελάτης τότε ο καταναλωτής μπορεί να μείνει και μία ώρα και παραπάνω.

Αν και οι καταστηματάρχες θέλουν να ανοίξει και άλλο το εμπόριο τα 0πάντα θα κριθούν από τον κορωνοϊό με τον Άδωνι Γεωργιάδης να προειδοποιεί πως αν χειροτερέψουν τα πράγματα το σκληρό λοκνταουν δεν αποκλείεται. Μαζί του συμφωνούν και οι ειδικοί.

Χαρακτηριστικό της ανασφάλειας που υπάρχει στην αγορά είναι πως πολλά μεγάλά εμπορικά ακόμα δεν έχουν ανοίξει και θα το κάνουν τις επόμενες ημέρες.

Προτεραιότητα η θωράκιση του ΕΣΥ για το τρίτο κύμα 

Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για το τρίτο κύμα της πανδημίας και τη μετάλλαξη του ιού συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός λόγω των μεταλλάξεων που έχουν έρθει και στην Ελλάδα και πλέον φαίνεται πως τα κρούσματα αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Η Αττική είναι στο «κόκκινο» και οι ειδικοί βλέπουν πρόδρομα συμπτώματα, παρόμοια με εκείνα της Θεσσαλονίκης πριν την έξαρση των κρουσμάτων.

  • Αύξηση κρουσμάτων 45-50% – Ο δείκτης RT είναι στο 1,01
  • Αύξηση εισαγωγών 50-80 καθημερινά
  • Αύξηση κατειλημμένων κλινών από 455 σε 547
  • Αύξηση ιϊκού φορτίου στα λύματα + 42%

Θωρακίζονται τα νοσοκομεία

Αύξηση κλινών covid

Αύξηση κλινών ΜΕΘ

Προμήθεια φιαλών οξυγόνου

Γυρίζουν την πλάτη στο click inside μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων

Την ίδια στιγμή, η μεγαλύτερη αλυσίδα ένδυσης στη χώρα μας, αυτή του πολυεθνικού ομίλου Inditex που έχει  μεταξύ άλλων τα brands Zara, Bershka, αποφάσισε να μην κάνει χρήση της συγκεκριμένης μεθόδου.

Την ίδια απόφαση έλαβαν αρχικά τα καταστήματα Jumbo, ωστόσο από αύριο θα κάνουν χρήση του click away για τα παιχνίδια και click inside για τα ρούχα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/02/2021