Ελλάδα

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: Η αγάπη για τη δημοσιογραφία, το ταξίδι στην Ινδία και οι δυσκολίες του ρεπορτάζ

01.02.2021 | 13:05

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» βρέθηκε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Ο Ιορδάνης μίλησε για το πώς επέλεξε τη δημοσιογραφία αλλά και για στιγμές που βίωσε σε αυτή.

«Ήθελα από μικρό παιδί να γίνω δημοσιογράφος. Έλεγα ότι μου άρεσε να ξέρω τι συμβαίνει από πίσω για να τα μεταφέρω στους ανθρώπους. Από το γυμνάσιο ήθελα. Ξεκίνησα ναυτιλιακά αλλά τα παράτησα όλα και ξεκίνησα δημοσιογραφία. Τότε στην αρχή μου έλεγε ο πατέρας μου ‘’θα πληρώνεσαι από αυτή τη δουλειά;’’» σημείωσε.

«Πάντα είχα άγχος να είμαι καλός στη δουλειά μου αλλά και τι θα γίνει αν θα χάσω τη δουλειά μου. Γι αυτό είχα plan b. Αλλά δεν χρειάστηκε. Μέχρι το 2016 που έκλεισε το MEGA. Ήμουν από το 1993-1994 στο κανάλι» πρόσθεσε.

Αναφερόμενους στους πολιτικούς, υπογράμμισε ότι αρκετοί έχουν ανθρώπινη συμπεριφορά και έχουν κοινή λογική. Όμως, «αυτοί συνήθως δεν παίζουν στα κανάλια. Στα κανάλια παίζουν συνήθως αυτοί που πλακώνονται, που θα μαλώσουν με τον διπλανό».

Αποκάλυψε δε καταστάσεις που βίωσε στο ρεπορτάζ.

«Έχω φάει πολύ βρισίδι όταν έκανα κυβερνητικό ρεπορτάζ επί πρώτου μνημονίου. Έχω δει υπουργούς να βγαίνουν από το Μαξίμου και να κλαίνε ότι έχουν καταστραφεί αν ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τα μέτρα. Και πράγματι τελείωσαν πολιτικά. Ο κόσμος πυροβολά τον αγγελιοφόρο, δεν πυροβολά αυτόν που αποφασίζει. Δύσκολες εποχές τότε» περιέγραψε.

Πριν τα μνημόνια, ανέφερε, η κατάσταση «ήταν πιο χαϊλίκη. Πηγαίναμε αποστολές 4 μέρες Θεσσαλονίκη γιατί πήγαινε ο πρωθυπουργός, 7 μέρες στην Ινδία. Επτά μέρες στην Ινδία ούτε μια ανταπόκριση δεν είχα δώσει. Δεν χρειαζόταν, δεν είχε κάτι σημαντικό. Βγήκαμε μόνο όταν ανέβηκε στον ελέφαντα ο πρωθυπουργός. Είχα πάει στην Ιαπωνία, στην Κίνα».

Μιλώντας για τον γιό του, επίσημανε ότι είναι 27χρονών και σπουδάζει οικονομικά στο εξωτερικό. «Ασχολείται με τα οικονομικά. Ευτυχώς δεν έκανε δημοσιογραφία. Είναι πολύ μεγάλο το βάρος που κουβαλά ένα παιδί που έχει έναν πατέρα γνωστό. Πρέπει να κάνει το παιδί περισσότερα από εσένα. Ή πρέπει να αποσυρθείς η το παιδί θα δυστυχήσει μέχρι να αποσυρθείς. Νομοτελειακά τα παιδιά πρέπει να κάνουν περισσότερα από τους γονείς» τόνισε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην συμπαρουσιάστριά του, Ανθή Βούλγαρη, έκανε λόγο για « ένα ευχάριστο κεφάλαιο που ήρθε ξαφνικά».

«Με αυτή την ελαφρότητα που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Και σε δύσκολες στιγμές. Κι εγώ έψαχνα μια ευκαιρία να φύγω από το πολύ σοβαρό πρωινό. Στην Ανθή βλέπω στοιχεία μου. Είναι 24ώρες αλερτ, στέλνει πράγματα να τα ετοιμάσουμε» δήλωσε.

Ακόμα, σημείωσε ότι παρότι δουλεύει πολύ καθημερινά, απολαμβάνει τα σαββατοκύριακα. «Γιατί επί 12 χρόνια έκανα το MEGA Σαββατοκύριακο. Δεν ήξερα τι είναι σαββατοκύριακο».

Τέλος, σχολιάζοντας τις καταγγελίες για βία και παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο, δήλωσε ότι υπάρχει λεκτικό bulling στα μέσα ενημέρωσης και ότι δεν θα έπεφτε από τα σύννεφα εάν γινόταν κάτι αντίστοιχο στην δημοσιογραφία.

Videos & Απoσπάσματα από ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ! - 01/02/2021

Ελλάδα