Κόσμος

ΕΕ – Βρετανία: Προσωρινή ανακωχή στον «πόλεμο» των εμβολίων

31.01.2021 | 06:46

Στον «πάγο» παραμένουν οι σχέσεις ΕΕ – Βρετανίας με αφορμή τις προμήθειες των εμβολίων, ωστόσο έχουμε μια μικρή ανακωχή, αφού ο Βρετανός ΥΠΕΞ είπε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από την ΕΕ ότι δεν πρόκειται να διαταράξει την προμήθεια των εμβολίων προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, το Λονδίνο φαίνεται πως εξετάζει αντίμετρα, σε περίπτωση που η ΕΕ προσπαθήσει ξανά να μπλοκάρει την εξαγωγή εμβολίων σε χώρες εκτός ΕΕ.

Οι ελλείψεις των εμβολίων στην ΕΕ λόγω αδυναμίας των φαρμακευτικών να καλύψουν τη ζήτηση και τις προπαραγγελίες, έχει οδηγήσει στο να σταματήσουν οι εμβολιασμοί στην Ισπανία, στην Τσεχία, ενώ προβλήματα στους εμβολιασμούς εντοπίζονται και σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.

Το Βερολίνο έχει ξεκινήσει τις παραγγελίες εμβολίων για το 2022, στο πλαίσιο προετοιμασίας σε περίπτωση που χρειαστεί επαναληπτικός εμβολιασμός, για να διατηρηθεί η ανοσία στον πληθυσμό.

Η Γερμανία την ίδια ώρα, απαγόρευσε από εχτές την είσοδο σε ταξιδιώτες από τρίτες χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τη μετάλλαξη του κορωνοϊού.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 31/01/2021

Κόσμος