Ελλάδα

«Τσουνάμι» καταγγελιών για σωματική και λεκτική βία στον χώρο του θεάματος

30.01.2021 | 20:24

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάματος. Ηθοποιός κατήγγειλε σκηνοθέτη ότι κατά τη διάρκεια ακρόασης του ζήτησε να γδυθεί και να αυτοικανοποιηθεί. Την ίδια στιγμή ο σκηνοθετης Κώστας Ζάπας απαντά στις κατηγορίες των τριών ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση, τη στιγμή που δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος των καταγγελιών ηθοποιών κατά του Κώστα Σπυρόπουλου και του Γιώργου Κιμούλη. Στο MEGA μίλησε ο δικηγόρος του Κώστα Σπυρόπουλου, αλλά και η συμπρωταγωνίστρια του Γιώργου Κιμούλη Δώρα Χρυσικού.

Mορφη χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι καταγγελίες για σωματική και λεκτική βία στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου .

Την αρχή έκανε με τη γενναιά στάση της η Σοφία Μπεκατώρου. Ακολούθησαν η ηθοποιός Ζέτα Δούκα που κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη για λεκτική και σωματική βία .

Η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού από την πρώτη στιγμή τάχθηκε στο πλευρό της Δούκα ήταν μπροστά στο περιστατικό.

«θα βγουν και άλλα ονόματα το ελπίζω και το ξέρω .. άνοιξαν στόματα και μίλησαν για έναν άνθρωπο που έχαιρε εκτίμησης και έκανε την αρχή η Δούκα»

Ακολουθήσαν τρεις ακόμη γυναίκες.  Οι  ηθοποιοί Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά με κοινή ανάρτησή τους στο instagram προκάλεσαν νέο σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς όπως γράφουν δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο.

«Ανακοινώνουμε δημόσια ότι υπήρξαμε θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο.  Θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και σε όλους τους νέους ανθρώπους να στηρίξουμε τη δημοσίευση τέτοιων περιστατικών ώστε να μειωθούν μέχρι και να εξαλειφθούν. »

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, o ηθοποιός Ερρίκος Μηλιάρης κατήγγειλε σκηνοθέτη ότι κατά τη διάρκεια ακρόασης του ζήτησε να γδυθεί και να προχωρήσει σε άσεμνες πράξεις μπροστά του, ενώ η ταινία δεν απαιτούσε τέτοια σκηνή.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Ζάπας με ανάρτησή του στο Facebook απαντά στους τρεις ηθοποιούς και στις κατηγορίες ότι τους παρενόχλησε σεξουαλικά.

« Ουδέποτε έχω πιέσει κανέναν να λειτουργήσει με τρόπο που δεν επιθυμεί και κάθε ηθοποιός είναι σε θέση να αποφασίσει που θέλει να συμμετέχει και που όχι».

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο Ελλήνων ηθοποιών τονίζει πως θα συσταθεί ομάδας εργασίας για στήριξη, συνδρομή και παροχή βοήθειας σε περιστατικά κάθε είδους βίας και προσβολής της αξιοπρέπειας.

Το τσουνάμι των καταγγελιών αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 30/01/2021

Ελλάδα