Ελλάδα

Συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και λιανεμπόριο: Δημητρίου και Μπαλάσκας στο MEGA

30.01.2021 | 06:49 Eνσωμάτωση

Στη διαδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα Προπύλαια,  συγκεντρώθηκαν περίπου 60 άτομα, τα οποία προσπάθησαν να φτάσουν στη βουλή. Εκεί συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις σώμα με σώμα.

Για τις πορείες και τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τόσο για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας όσο και για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και για τις πράξεις βίας, μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας και ο δικηγόρος και ποινικολόγος, Σπύρος Δημητρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, «δεν επιτρέπεται σε μια ευνομούμενη κοινωνία να διασύρονται άνθρωποι μέσω λαϊκών δικαστηρίων και να υποστηρίζονται από θεσμούς όταν δεν έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη» και πρόσθεσε ότι «δε γίνεται το ίδιο με πολύ σκληρά εγκλήματα και βάναυσε πράξεις τρομοκρατών».

Για τις πορείες είπε ότι δε δύνανται να απαγορευτούν παρά μόνο για λόγους υγείας, ενώ γι τις δικογραφίες για τις συγκεντρώσεις είπε ότι υπάρχουν πρακτικά προβλήματα στο θέμα της δίωξης.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαλάσκας μίλησε για τις εντολές της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Συγκεκριμένα σε αυτήν που πραγματοποιήθηκε εναντίον του νομοσχεδίου της κ. Κεραμέως, υποστήριξε πως δεν υπήρχε κάποια εντολή, καθώς αν γινόταν η παραμικρή παρέμβαση θα δημιουργούνταν περισσότερα προβλήματα. Για το λιανεμπόριο, είπε πως υπάρχει πάγια εντολή για ελέγχους για κορωνοϊό, ωστόσο οι καταναλωτές δε δίνουν καμία σημασία στις συστάσεις της αστυνομίας, όπως υποστήριξε.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 30/01/2021