Κόσμος

Σκληρή «μάχη» της Ευρώπης κόντρα στη μετάλλαξη του κορωνοϊού

30.01.2021 | 20:12 Eνσωμάτωση

Κλείνουν τα σύνορα τους Γαλλία και Γερμανία εξαιτίας των νέων μεταλλάξεων. Τα ταξίδια σε αυτές τις χώρες δυσκολεύουν ακόμα και για τους πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ καθώς είναι απαραίτητο να έχουν κάνει μοριακό τεστ.Την ίδια στιγμή, ανεπίδεκτοι μαθήσεως είναι οι Βρετανοί που συνεχίζουν τα παράνομα πάρτι αλλά και οι πειθαρχημένοι Ιάπωνες που δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στο νέο βιντεοπαιχνίδι δημοφιλούς κονσόλας και κατέκλυσαν τα καταστήματα...

Σφραγίζει τα σύνορα η Γαλλία για όλες τις χώρες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης αν και όσοι ανήκουν στα κράτη μέλη της κοινότητας και θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα θα πρέπει να κάνουν απαραιτήτως μοριακό τεστ

«Σε όσους έρχονται στη Γαλλία και σε όσους φεύγουν από την επικράτεια σε όλους τους προορισμούς -από τρίτη χώρα στην ΕΕ- δε θα επιτρέπεται η είσοδος εκτός αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι.Αυτό θα ισχύσει από την Κυριακή τα μεσάνυχτα».

Τα σύνορα της κλείνει και η Γερμανία η οποία αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο ταξιδιωτών από χώρες με μεταλλαγμένες μορφές του κορονοϊού.

«Η Γερμανία εφαρμόζει απαγόρευση πτήσεων σε χώρες που έχουν επηρεαστεί από τις νέες μεταλλάξεις .Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ πριν από λίγες ώρες και θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου».

Αυτό αφορά όλους όσοι έρχονται στη Γερμανία από τη Βραζιλία, την Ιρλανδία , την Πορτογαλία,τη Νότια Αφρική και τη Βρετανία.

Τα νοσοκομεία της Πορτογαλίας έχουν κατακλυστεί από ασθενείς και σχεδόν οι μισές νέες μολύνσεις οφείλονται στην παραλλαγή του νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στη Βρετανία η αστυνομία δεν προλαβαίνει να διαλύει παράνομα πάρτι

Σε αυτό το σπίτι είχαν μαζευτεί πάνω από 40 άτομα για να παίξουν πόκερ προκαλώντας την αγανάκτηση των αστυνομικών.

Μία σοκαριστική εικόνα είδε το φως της δημοσιότητας από τις διαδηλώσεις στην Ολλανδία για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ένας αστυνομικός έστρεψε το κανόνι νερού σε μία διαδηλώτρια με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί πάνω στον τοίχο..

Από την πίεση του νερού το σώμα της πετάχτηκε στον αέρα και κόλλησε πάνω στο τοίχο με τέτοια δύναμη που έπαθε διάσειση, το κεφάλι της πλημμύρισε στα αίματα και χρειάστηκε 15 ράμματα

Την ίδια στιγμή, στην Ιαπωνία η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου σε κατάστημα ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Αν και οι υπάλληλοι είχαν μοιράσει εισιτήρια προτεραιότητας το πλήθος όρμησε μέσα για να αγοράσει την νέα κονσόλα του Playstation 5..

Κλήθηκε η αστυνομία, η πώληση αναβλήθηκε και επικράτησε το απόλυτο χάος

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/01/2021