Ελλάδα

Με μαθήματα… κατά τόπους λειτουργούν τα λύκεια από τη Δευτέρα

30.01.2021 | 20:04 Eνσωμάτωση

Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι από Δευτέρα το κουδούνι χτυπά σε όλη την χώρα για τα Γυμνάσια- τα δημοτικά ήδη λειτουργούν- αλλά και για τα λύκεια που βρίσκονται σε μη κόκκινες περιοχές.

Μαθήματα κατά… τόπους. Ο όρος μπορεί να θυμιζει δελτίο καιρού ωστόσο είναι δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τη Δευτέρα.

Το κουδούνι δεν θα χτυπήσει για τους μαθητές των λυκείων στην Αττική και στις υπόλοιπες κόκκινες περιοχές της χώρας.

Δευτεροβάθμια δύο ταχυτήτων

Τα γυμνάσια ανοίγουν παντού παρά τις ενστάσεις που υπήρξαν για την Αττική από μικρή ομάδα επιστημόνων της αρμόδιας επιτροπής.

Κανονικά θα λειτουργήσουν και τα λύκεια εκτός Αττικής και στην υπόλοιπη χώρα σε περιοχές που δεν είναι στη ζώνη αυξημένου κινδύνου της πανδημίας…

Όσοι επιστρέψουν στις τάξεις θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τον κορωνοϊό αλλά και το …κρύο.

Στο κόκκινο οι μαθητές λυκείου

Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται για τους μαθητές των λυκείων που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη της πανδημίας.

Ψυχολόγοι μπαίνουν στα σχολεία για να ενισχύσουν τις αντοχές των μαθητών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας

Η πρόσβαση σε δωρεάν γρήγορα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού για εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών έχει προστεθεί στα μέτρα προστασίας.

Στο παρά πέντε ενημερώθηκαν κάποιοι μαθητές Γυμνασίων ότι δεν θα επιστρέψουν στα θρανία τους. Και αυτό γιατί οι καθηγητές που πρέπει να κάνουν τηλεκπαίδευση σε μαθητές Λυκείων. Στο Ίλιον, στον Αλιμο και στον δήμο Τανάγρας οι μαθητές δεν θα μπορέσουν να πάνε στο σχολείο τους την Δευτέρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/01/2021