Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σήμα κινδύνου για τη μετάλλαξη του ιού

29.01.2021 | 16:58

Ανησυχία προκαλεί η διασπορά του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν συνολικά 66 κρούσματα. Τα νεότερα κρούσματα αφορούν έναν ασθενή στις πύλες εισόδου, 2 ασθενείς στην Αττική και 4 ασθενείς στην Κρήτη.

Χθες, ανακοινώθηκαν συνολικά 716 νέα κρούσματα. Τα 313 εντοπίστηκαν στην Αττική, 62 στη Θεσσαλονίκη, 37 στην Αχαΐα και 24 στην Εύβοια. Οι ειδικοί προειδοποιούν πως η Αττική πρέπει να ετοιμάζεται να ζήσει ημέρες Θεσσαλονίκης.

Αυξημένο ιικό φορτίο

Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την εξέλιξη στην επιβάρυνση της Αττικής και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την αυξημένη μεταδοτικότητα του μεταλλαγμένου ιού με προληπτικά μέτρα.

Τα λύματα δεν λένε ψέματα λένε οι ειδικοί που παρατηρούν τον καλπασμό του ιικού φορτίου στην χώρα μας η οποία βάλλεται και από την μετάλλαξη.

Για κατάσταση που δεν δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό της Αττικής ως «κόκκινης» περιοχής μιλάει από την άλλη η Ματίνα Παγώνη, αφού όπως σημειώνει οι αριθμοί δεν δικαιολογούν κάτι τέτοιο.

Συναγερμός για νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Η Αττική είναι σε δυσμενή κατάσταση λένε από την άλλη τα μέλη της επιτροπής που περιμένουν τις επόμενες ημέρες να φανεί και η επίδραση της νέας μετάλλαξης.

Παράλληλα, στις υγειονομικές αρχές παρακολουθείται στενά μία νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Βραζιλία και φαίνεται ότι μπορεί να διαπεράσει την ανοσία της αγέλης, που επιτυγχάνεται με τα εμβόλια. Για νέα μετάλλαξη κάνει λόγο δημοσίευμα και στην Γερμανία καθώς 35 ασθενείς στη νοτιοανατολική Βαυαρία διαγνώστηκαν με το νέο στέλεχος του ιού.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 29/01/2021

Ελλάδα