Πολιτισμός

Γιώργος Ζαμπέτας: Λαϊκός φιλόσοφος με τρομερό χιούμορ

29.01.2021 | 23:17 Eνσωμάτωση

Οι καλεσμένοι της εκπομπής θυμούνται στιγμές που έζησαν με τον Γιώργο Ζαμπέτα

«Απόψε νιώσαμε την μεγάλη ανάγκη να συνδεθούμε με το χιούμορ του Γιώργου Ζαμπέτα στην ελληνική μουσική. Κάπου εκεί στα μεταπολεμικά χρόνια όπου το ελληνικό τραγούδι δεν έχει καμία τέτοια διάθεση έρχεται αυτός ο άνθρωπος στην έρχεται αυτός ο άνθρωπος να φωταγωγήσει με το χιούμορ και τη σάτιρα του αυτό το κενό» ανέφερε ο Θοδωρής Αθερίδης στην αρχή της εκπομπής.

Ο παρουσιαστής αλλά και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τσάμπρας σύστησαν τους καλεσμένους στο κοινό.

Ο Γιάννης Μπέζος, από τους ηθοποιούς που έχουν εξαιρετική φωνή, μίλησε για τον συνθέτη. «Ακόμα και τα πολύ αστεία του κομμάτια τα έκανε γιατί έκρυβε μια πολύ μεγάλη ευαισθησία και έναν πολύ μεγάλο λυρισμό. Έκρυβε έναν θησαυρό που φαίνεται στις μελωδίες του αλλά και στον τρόπο που λέει τα τραγούδια».

Η Ελένη Ροδά από την μεριά της θυμάται τα χρόνια που έζησε κοντά στον Γιώργο Ζαμπέτα από το 1969 που τον γνώρισε μέχρι τον θάνατό του. «Ήταν φιλόσοφος λαϊκός, έμεναν πράγματα που δεν σόκαραν τον κόσμο αλλά μας άφηναν άναυδους» δήλωσε η ίδια.

«Δούλευα πολλά χρόνια μαζί του χωρίς να λέω δικά του τραγούδια» ανέφερε η κ. Ροδά εστιάζοντας στις βωμολοχίες που έλεγε ο συνθέτης.

Videos & Απoσπάσματα από ΕΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ - 29/01/2021