Πολιτισμός

«Έλα και θα δεις»: Με την «παλιοπαρέα» ξεκίνησε το μουσικό αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα

29.01.2021 | 23:12

O Θοδωρής Αθερίδης, καλωσορίζει τους τηλεθεατές στο «Έλα και θα δεις» και αυτή την Παρασκευή για να απολαύσουν μαζί μια ακόμα μοναδική μουσική βραδιά

Ο Θοδωρής Αθερίδης, παρουσιάζει ένα μουσικό αφιέρωμα στον αξέχαστο Γιώργο Ζαμπέτα, τον δημιουργό που έγραψε τη δική του ιστορία και μάγεψε το κοινό με τη μουσική του. Ένας διαχρονικός καλλιτέχνης στο ταλέντο του οποίου υποκλίθηκαν μεγάλες προσωπικότητες της τέχνης και της πολιτικής.

Πρωταγωνιστής στην παρέα του Αθερίδη είναι ο Γιάννης Μπέζος, που έχει κάνει αρκετές μουσικές παραστάσεις αφιερωμένες στις μεγάλες δημιουργίες του Γιώργου Ζαμπέτα, και η  Ελένη Ροδά, συνεργάτιδά του αείμνηστου δημιουργού για πολλά χρόνια ερμηνεύοντας τις επιτυχίες του στον κινηματογράφο και στη δισκογραφία.

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης, που έχει παίξει μαζί του ως νέος μουσικός τη δεκαετία του ’70 και έχει ηχογραφήσει τον «Τζακ Ο’ Χάρα» με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ο εξαιρετικός μουσικός Δημήτρης Μαργιολάς που τον έχει συνοδεύσει με το μπουζούκι του σε πολλές σημαντικές στιγμές, καθώς επίσης η ηθοποιός Βαλέρια Κουρούπη και η τραγουδίστρια Σαβέρια Μαργιολά.

Ακόμη, στο «Έλα και θα δεις» θα βρεθεί ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Τσάμπρας που έχει μελετήσει τη ζωή και το έργο του δημιουργού αλλά και ο Δημήτρης Καστανιάς μαζί με το μπουζούκι του, ο γιατρός που τον φρόντιζε μέχρι το τέλος.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το χαρακτηριστικό τραγούδι «Η παλιοπαρέα» από τον δίσκο «Μάλιστα κύριε του 1973.

Videos & Απoσπάσματα από ΕΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ - 29/01/2021

Πολιτισμός