Ελλάδα

Έρχεται τρίτο lockdown – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

29.01.2021 | 16:53

Ακόμα και από αύριο Σάββατο αναμένονται ανατροπές στην καθημερινότητα μας με την κυβέρνηση να ζυγίζει αυτή την ώρα τα υπέρ και τα κατά κάθε απόφασης για σκληρότερα μέτρα μετά τις εισηγήσεις σοκ των ειδικών.

Στο τραπέζι και πάλι το click away για μια εβδομάδα

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται η Αττική να μπει στο κόκκινο εκτός από τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Το άνοιγμα των καταστημάτων μπήκε στο μικροσκόπιο. Το σενάριο για επαναφορά του click away είναι ισχυρό τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι πάντως ξεκάθαρος πως η επιστροφή των λουκέτων θα είναι καταστροφική.

Γρίφος η επαναλειτουργία των σχολείων

Τα σχολεία είναι ο επόμενος γρίφος. Στην κυβέρνηση μελετάνε να μην ανοίξουν αυτή την εβδομάδα γυμνάσια και λύκεια ή να ανοίξουν μόνο σε κάποιες περιοχές που δεν είναι επιβαρυμένες. Κάποιοι επιστήμονες λένε πως η επίδραση τους στην διασπορά είναι μικρή και το φταίξιμο είναι στον συνωστισμό στου δρόμους.

Έγιναν λάθη και στα σχολεία και στα μαγαζιά που δεν άνοιξαν όπως έπρεπε, λένε άλλοι επιστήμονες.

Διαφωνία επιστημόνων για την επιβολή απαγόρευσης

Κόντρα όμως έχουμε και για την επιβολή σκληρότερου lockdown και περιορισμού της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί. Άλλοι επιστήμονες το βλέπουν πιθανό και άλλοι λένε πως αν επιβληθεί το μέτρο θα φέρει έκρηξη κρουσμάτων.

Το μέτρο εξετάζεται από την κυβέρνηση με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών και μέχρι την τελευταία στιγμή τα όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά. Ακόμα και για την απαγόρευση κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο εντός Αττικής.

Στο «κόκκινο» οδεύει η Αττική – Τι ισχύει από αύριο 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η εισήγηση της επιτροπής είναι ότι η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο», ή σε μία διαδικασία επιτήρησης. Επίσης, στην Αττική, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραμείνει μετά τις 21.00.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα γυμνάσια αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, ενώ τα λύκεια θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση στις «κόκκινες» περιοχές. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα γυμνάσια μπορεί να μην ανοίξουν στις «κόκκινες» περιοχές.

Την ίδια ώρα, η αγορά στις «κόκκινες» περιοχές φαίνεται πως επιστρέφει στο click away, ενώ θα λειτουργήσει και το click in shop.

Την Κυριακή δε θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, ενώ το click away θα ισχύσει από αύριο.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο κόσμος στην Ερμού ήταν αυξημένος, με μεγάλες ουρές καταναλωτών έξω από τα καταστήματα. Αντίστοιχη εικόνα και στην Πάτρα, όπου οι έλεγχοι αναμένεται να εντατικοποιηθούν.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 29/01/2021

Ελλάδα