Αθλητικά

Βιασμός 11χρονης: Προφυλακιστέος ο 38χρονος προπονητής

28.01.2021 | 17:45 Eνσωμάτωση

Την προσωρινή κράτηση του 38χρονου προπονητή που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας.

«Να με δικάσουμε με 200 χρόνια φυλακή. Δεν με ενδιαφέρει. Την αλήθεια λέω.»

«Είχα πλήρη επίγνωση του τι κάνω κι ας πληρώσω και τώρα γι’ αυτό που έχω κάνει. Δεν το παίρνω πίσω.»

Εφτά και πλέον ώρες στο γραφείο της ανακρίτριας. Μια μαραθώνια απολογία. Του 38χρονου πρώην προπονητή ιστιοπλοϊας, που φέρεται να επιμένει στους αρχικούς προκλητικούς ισχυρισμούς του.

«Δεν την βίασα. Είχαμε ερωτική σχέση. Είμαι ακόμα ερωτευμένος μαζί της και θέλω να την παντρευτώ» … φαίνεται να επανέλαβε για μία ακόμα φορά ο 38χρονος προπονητής, αναφερόμενος στην 21ος έτους σήμερα αθλήτρια, που τότε όμως, ήταν ένα παιδί, μόλις 11 χρόνων.

Ο 38χρονος, στο παραλήρημά του μπροστά στην κάμερα του livenews, λίγη ώρα πριν συλληφθεί, επέμενε στην αποδοχή του φρικτού εγκλήματος, δίχως να δείχνει κανένα ίχνος μεταμέλειας.

-Εσύ δεν είχες κάποιους ενδοιασμούς;

– Εγώ ήθελα να την παντρευτώ. Τι ενδοιασμούς να έχω; Θα σε «απογειώσω»! Γουστάρω να είμαι μαζί σου.

«Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και θα καταστρέψει την οικογένειά μου, αν μιλούσα και αποκάλυπτα τι μου έκανε», είπε η αθλήτρια στην τετράωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα το περασμένο Σάββατο.

Στην απολογία του σήμερα ο πρώην προπονητής τοποθέτησε τα γεγονότα ένα χρόνο αργότερα από τα όσα περιέγραψε η αθλήτρια στην κατάθεσή της. Αυτό δεν αλλάζει την ποινική του μεταχείριση, καθώς το παιδί ήταν και πάλι, μικρότερο των 13 ετών.

«Ήθελα να της προσφέρω σπουδές, μόρφωση και το άθλημα που κάνει, αλλά να την παντρευτώ σε εκκλησία επίσημα. Στο όνομα του Χριστού. Όχι σε δημαρχεία.»

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρέθηκαν και οι γονείς του 38χρονου που κατέθεσαν ως μάρτυρες για την υπεράσπισή του.

Στη φυλακή οδηγείται ο 38χρονος προπονητής, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας της ιστιοπλοΐας.

Ο 38χρονος φέρεται να υποστήριξε στην τετράωρη απολογία του ότι είχε σχέση με την ανήλικη αθλήτρια, ενώ τοποθετεί χρονικά τα περιστατικά ένα χρόνο αργότερα, υποστηρίζοντας δε, ότι υπήρχε συναίνεση.

«Δεν τη βίασα, το αρνούμαι κατηγορηματικά. Την αγαπάω ακόμα. Ξέρω ότι θα τιμωρηθώ, πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έγινε. Να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ» φέρεται να είπε, ζητώντας να μπει στη φυλακή.

«Να με στείλετε στη φυλακή, όμως να ξέρετε πως όταν κάναμε σχέση δεν ήταν 11 ετών. Είχε συμπληρώσει τα 13 της χρόνια» φέρεται να υποστήριξε αναφερόμενος στην ηλικία του κοριτσιού.

Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν σχηματιστεί δυο διαφορετικές δικογραφίες για τις καταγγελίες των ομοσπονδιών κωπηλασίας και πάλης, που εστάλησαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και έχουν ανατεθεί στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 28/01/2021