Ελλάδα

Πλήθος κόσμου στα φοιτητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

28.01.2021 | 20:32

Χιλιάδες φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αγνόησαν την απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων και πλημμύρισαν τους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Μαζί τους διαδήλωσαν και βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, ωστόσο, έκανε λόγο για «αδιανόητες εικόνες συγχρωτισμού», που χρέωσε σε όσους επιδιώκουν, όπως είπε, την τεχνητή όξυνση.

Εκατοντάδες φοιτητές από 26 συλλόγους της Αττικής με μια αιφνιδιαστική κίνηση λίγο πριν τη μια το μεσημέρι καταλαμβάνουν την Πανεπιστήμιου και κλείνουν τον δρόμο.

Παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ και ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι φοιτητές καταφέραν και σπανέ τα μέτρα της αστυνομίας.

Με πορεία στους δρόμους της Αθήνας και με φωτοβολίδες στα χέρια οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Πάρα τα ηχητικά μηνύματα από την αστυνομίας χιλιάδες φοιτητές μαζι με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ 25 διαμαρτύρονται μπροστά από το Κοινοβούλιο.

Πορεία φοιτητών και στη Θεσσαλονίκη με την απαγόρευση για τις συγκεντρώσεις να μην εφαρμόζεται.

Οι φοιτητές αναμενόταν το ραντεβού των κινητοποιήσεων τους για την ερχομένη Πέμπτη.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 28/01/2021

Ελλάδα