Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μάχη για τη ζωή της δίνει 9χρονη μαθήτρια που έπαθε αλλεργικό σοκ από γλυκό

26.01.2021 | 06:31 Eνσωμάτωση

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση η 9χρονη μαθήτρια Δημοτικού Σχολείου από τον Βόλο, καθώς υπέστη αλλεργικό σοκ από τροφή.

Ειδικότερα, ασθενοφόρο μετέφερε στο «Ιπποκράτειο» το 9χρονο κορίτσι, το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στο σχολείο της, το κορίτσι έφαγε κάποιο γλυκό που του προκάλεσε αλλεργικό σοκ. Ένιωσε έντονη αδιαθεσία και αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Βόλου.

Εκεί, οι γιατροί έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, όμως έκριναν πως η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς η μαθήτρια δεν έδειχνε σημάδια βελτίωσης κι έτσι θεώρησαν απαραίτητο να μεταφερθεί σε ειδική μονάδα στο Ιπποκράτειο.

Πρόστιμα και συλλήψεις στους σκιέρ των Γρεβενών

Τέσσερις συλλήψεις και βεβαίωση ισάριθμων πρόστιμα ύψους 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση σε ιδιώτες για αθλητική δραστηριότητα (σκι), επέβαλαν οι αρχές στην Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στα Γρεβενά.

Κάποιοι σκιέρ ανέβηκαν στην κορυφογραμμή του χιονοδρομικού κέντρου για να αθληθούν.

Κατά τη διάρκεια της κατάβασης ο ένας από αυτούς τραυματίστηκε από χιονοστιβάδα. Οι φίλοι του τον απεγκλώβισαν, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μετά τη διάσωση, η Αστυνομία βεβαίωσε πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό και προχώρησε σε συλλήψεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 26/01/2021