Κόσμος

Κορωνοϊός: Βερολίνο κατά AstraZeneca – Με δικαστήρια απειλεί η Ευρώπη τις φαρμακευτικές

26.01.2021 | 13:23 Eνσωμάτωση

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της φαρμακευτικής AstraZeneca και του Βερολίνου ύστερα από δημοσιεύματα στη Γερμανία, σύμφωνα με τα οποία το εμβόλιο της εταιρείας δεν είναι αποτελεσματικό στους ηλικιωμένους.

Το εμβόλιο της εταιρείας αναμένεται να εγκριθεί στην Ευρώπη μέχρι τέλη του Ιανουαρίου, αλλά σύμφωνα με τα γερμανικά δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, δε θα δοθεί το «πράσινο φως» να χρησιμοποιηθεί στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών διότι, όπως ισχυρίζονται, είναι μόλις 8% αποτελεσματικό.

Η εταιρεία αντέδρασε λέγοντας ότι έχει αποδείξεις ότι είναι 100% αποτελεσματικό και στους ηλικιωμένους, ειδικά μετά τη δεύτερη δόση.
Αυτή η εξέλιξη έρχεται στη σκιά του πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ευρώπης και φαρμακευτικών για τις καθυστερήσεις.

Τόσο η Pfizer όσο και η AstraZeneca έχουν ανακοινώσει καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων και η Ευρώπη πλέον απειλεί ανοιχτά με νομική δράση.

Η Ιταλία έστειλε ήδη εξώδικο στη Pfizer ενώ ο Κροάτης πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στις φαρμακευτικές λέγοντας ότι εφόσον όλα τα κράτη διαπραγματεύθηκαν τα συμβόλαια με τις φαρμακευτικές «πρέπει όλοι μαζί να λάβουμε νομικά μέτρα».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/01/2021