Κόσμος

Έκπτωση από εστιατόρια στο Ντουμπάι σε… εμβολιασμένους πελάτες

26.01.2021 | 18:45 Eνσωμάτωση

Ο πρώτος διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη είναι γεγονός. Εστιατόρια στο Ντουμπάι προσφέρουν εκπτώσεις σε όσους πελάτες έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. 10% για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση και 20% και για τις δύο δόσεις εμβολίου.

«Θα έχετε 10% έκπτωση αν έχετε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και 20% αν έχετε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.»

Με το μήνυμα: «Σκορπίστε αγάπη, όχι κορωνοϊό», η προσφορά έχει αναρτηθεί στις σελίδες των εστιατορίων στο Instagram προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις από τους πολίτες και τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Γενικά το Ντουμπάι πουσάρει τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο τώρα τα εστιατόρια ακολουθούν την ίδια γραμμή για λόγους μάρκετινγκ και προσπαθούν να πείσουν όλο και περισσότερους να εμβολιαστούν. Μέσα σ’ ένα μήνα το Ντουμπάι έχει εμβολιάσει το 35% του πληθυσμού του.»

«Η απόφασή μας είναι να συμπαρασταθούμε στις Αρχές Υγείας του Ντουμπάι στις προσπάθειές τους να καταπολεμήσουν την πανδημία της Covid-19 με διαφορετικά εμβόλια και να ενθαρρύνουμε τους πολίτες αυτής της ζωντανής πόλης να κάνουν τις δύο δόσεις.»

Για να λάβουν την έκπτωση οι πελάτες θα πρέπει να επιδεικνύουν το αποδεικτικό ότι εμβολιάστηκαν. Με το αποδεικτικό του εμβολιασμού μάλιστα μπορούν να ταξιδεύουν στο Άμπου Ντάμπι χωρίς να υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό.

«Σου έρχεται μήνυμα αλλά ουσιαστικά έχεις και βεβαίωση ότι έχεις εμβολιαστεί. Υπάρχει application και σου έρχεται βεβαίωση ότι έχεις εμβολιαστεί. Για να πας στο Aμπου Ντάμπι θα πρέπει να κάνεις το εμβόλιο χωρίς να χρειάζεται να κάνεις το rapid test.»

Σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να κάθονται στο ίδιο τραπέζι στα εστιατόρια του Ντουμπάι μειώθηκε από 10 σε 7 ενώ η μικρότερη δυνατή απόσταση μεταξύ των τραπεζιών αυξήθηκε από 2 σε 3 μέτρα.

«Τα σημερινά κρούσματα είναι 3.591 και γενικά μέσο όρο έχουμε καθημερινά 3.00 κρούσματα. Αυτό όμως κυρίως οφείλεται στους τουρίστες που ήρθαν μέσα στις γιορτές και κυρίως από τους Άγγλους τουρίστες μπορώ να πω.»

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κάτοικοι έχουν ήδη εμβολιαστεί από τον πληθυσμό των περίπου δέκα εκατομμυρίων του Ντουμπάι με τη χώρα να κατατάσσεται στη 2η θέση, μετά το Ισραήλ, αναφορικά με το ποσοστό του εμβολιασμένου πληθυσμού.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 26/01/2021