Πολιτική

Τα πρώτα συμπεράσματα του 61ου γύρου διερευνητικών επαφών – Γ. Μαντέλας στο MEGA

25.01.2021 | 20:23

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο διευθυντής των «Νέων» Γιώργος Μαντέλας σχολιάζοντας όσα συνέβησαν στο εμβληματικό Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη σ'αυτη την ιστορική ημέρα επανεκκίνησης των διερευνητικών επαφών.

«Δεν πρέπει να συγκρίνουμε αυτόν τον γύρο από τους προηγούμενους. Έχουν μεσολαβήσει πολλά. Πρώτο το αφήγημα της “Γαλάζιας Πατρίδας”, τότε δεν υπήρχε, τώρα υπάρχει, δεν πρέπει να συγκρίνονται οι δύο γύροι», σημείωσε αρχικά ο κ. Μαντέλας.

«Είμαστε σε καλύτερη θέση, αλλά και δύο πλευρές δίνουν εξετάσεις με το βλέμμα στραμένο στο Βερολίνο και την Ουάσινγκτον στη νέα διακυβέρνηση. Παίζεται ένα περίεργο blame game. Το πιθανότερο είναι να δούμε παράλογους μονολόγους κι αυτό θα συνεχίζεται μέχρι τον Μάρτιο. Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να παίξει το παιχνίδι ως το καλοκαίρι έχοντας στο μυαλό της τη Χάγη.», πρόσθεσε ο διευθυντής των «Νέων» ερωτηθείς για την θέση της χώρας μας.

Αναφορικά στην παρουσία του Ιμπραήμ Καλίν, που είναι κατ’ ουσίαν το δεξί χέρι του Σουλτάνου, ο κ. Μαντέλας σημείωσε πως: «Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να αναβαθμίσει την τουρκική παρουσία στην διαπραγμάτευση.»

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 25/01/2021

Πολιτική